header

Home - Berichten

NieuwsAfbeelding

Bermopruimactie in teken van landelijke opschoondag (23-03-2019)

23 maart stond in het teken van Nederland Schoon, Een landelijke opschoondag waarbij een recordaantal van 200.000 mensen zaterdag hebben meegedaan om zwerfafval op te ruimen. Buurtbewoners, bedrijven, organisaties voor buitenschoolse opvang, verenigingen en gemeenten uit het hele land organiseerden acties. De werkgroep Leefbaarheid organiseerden voor de 12e keer de bermenopruimactie.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Ledenvergadering 2019 (18-03-2019)

Op 9 april vindt de ledenvergadering van Wakker Laorne plaats. De vergadering begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar in zaal Stegeman.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Enquete Woningbehoefte Laren - Herinnering (04-03-2019)

De werkgroep Wonen & Duurzaamheid van Wakker Laorne heeft een enquête opgesteld om te peilen wat de woonwensen in Laren zijn. De enquête bevat belangrijke vragen om de woningbehoefte in Laren in kaart te brengen. Met de ingevulde vragen uit de enquête kunnen we inventariseren of het huidige woningaanbod nog aansluit bij uw woonwensen en inventariseren of er behoefte is aan nieuwbouw in Laren, zo indien dat het geval is welk type woningen er dan gerealiseerd zouden moeten worden en voor welke doelgroep er gebouwd zou moeten worden. Middels bijgevoegde link https://goo.gl/forms/IKeIeUwvcOQz7P243 wordt u automatisch doorverwezen naar de enquête.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

(08-02-2019)

Het is enige tijd stil geweest voor wat betreft berichten van de werkgroep Verkeer en Verkeersveiligheid. Dit betekent echter allerminst dat de werkgroep stil heeft gezeten. Een belangrijk onderwerp waar de werkgroep in 2018 veel aandacht aan heeft besteed en zich nu nog steeds mee bezig houdt is plan Laren30!

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Standpunt en vervolgstappen Lelystad Airport (20-11-2018)

De gemeente Lochem heeft op 16 november 2018 informatie verstrekt over de stand van zaken ten aanzien van Lelystad Airport, het standpunt van de gemeente Lochem en de vervolgstappen die de gemeente Lochem samen met onder andere de provincie Gelderland voornemens is te zetten.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Onafhankelijk voorzitter gezocht voor de Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Lochem (31-10-2018)

Binnenkort gaat de Adviesraad Sociaal Domein gemeente Lochem van start. Inwoners die lid zijn van deze onafhankelijke Adviesraad zetten vrijwillig hun ervaring en deskundigheid in om het beleid van de gemeente zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de behoefte van de inwoners. Voor deze adviesraad wordt een onafhankelijk voorzitter gezocht.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Laren behoort tot de schoonste winkelgebieden van Nederland (31-10-2018)

Op 30 oktober jl. zijn tijdens een bijeenkomst de prijzen voor Schoonste winkelgebied 2018 uitgereikt. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Nederland Schoon. Het was voor gemeente Lochem de eerste keer dat zij deelnamen aan de verkiezing. De kernen van Laren en Gorssel bezorgden de gemeente Lochem een derde plaats in de categorie kleine gemeenten. In totaal streden 581 winkelgebieden uit 125 gemeenten mee om de felbegeerde titel. Het winkelgebied van Laren werd uitgeroepen tot derde schoonste winkelgebied voor kleine kernen.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

In gesprek met de wijkagent (26-10-2018)

Eén maal per jaar schuift de wijkagent, Gerard Harleman, aan bij een vergadering van de werkgroep Leefbaarheid. Daarbij worden relevante agendapunten samen met hem besproken. Enkele speerpunten daaruit zijn: vernielingen en vandalisme, drank- en drugsgebruik, inbraak en insluiping en de Larense Kermis.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Welke helden zetten zich in voor een schone buurt? Meld ze aan en ze worden in het zonnetje gezet! (23-10-2018)

Gemeente Lochem, Circulus Berkel en Stichting Welzijn Lochem zoeken inwoners die zich inzetten voor een schone buurt.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Bezoek gemeenteraad aan pumptrackbaan (01-10-2018)

De aanleg van de pumptrackbaan op het voormalige trapveldje aan De Bakkerij vordert gestaag. Eens te meer reden om de gemeenteraad in het kader van de initiatieftafel voor een locatiebezoek uit te nodigen. Op dinsdag 25 september aan het begin van de avond verwelkomde de initiatiefnemers van de pumptrackbaan de afgevaardigden van de politieke partijen en betrokkenen namens de gemeente Lochem. Aanleiding tot het bezoek is het presenteren van het project ‘pumptrackbaan’ zoals deze op dit moment wordt gerealiseerd.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Deel uw verhaal en foto van een voor u bijzondere boom in de openbare ruimte (29-09-2018)

De gemeente Lochem is op zoek naar buiten-gewone bomen; een gewone boom die voor u heel bijzonder is. Deel uw verhaal en foto en -wie weet- wordt er een portret gemaakt van uw buiten-gewone boom!

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Stem op de Dikke Boom als Nederlandse boom van 2018 (21-09-2018)

Van 1 september tot 15 oktober kan iedereen via een website stemmen op zijn of haar favoriete boom. De boom met de meeste stemmen wordt na 15 oktober bekend gemaakt en gekozen tot De Nederlandse Boom van het Jaar 2018. Eind oktober wordt de winnaar op locatie feestelijk gehuldigd.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Herdenken en ontmoeten op Lichtjesavond Laorne op 4 november (21-09-2018)

Zondagavond 4 november vindt op de Algemene begraafplaats de vierde Lichtjesavond Laorne plaats. Iedereen is tussen 17:00 en 18:30 uur van harte welkom om overledenen te herdenken of om anderen bij te staan die iemand hebben verloren aan de dood. Ieder kan dit op zijn of haar manier doen met ruimte voor ontmoeting en stilte.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Bijeenkomst voor senioren over reizen met OV en OV-chipkaart - 3 oktober 10-12 uur Stadshuus Lochem (21-09-2018)

Informatiebijeenkomst voor senioren over reizen met het openbaar vervoer en de OV-chipkaart, in opdracht van de provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

De aanleg van de fietscrossbaan gaat door (13-07-2018)

Het groene licht is er, de Larense jeugd kan niet wachten tot de nieuwe fietscrossbaan aan De Bakkerij is aangelegd. Een groep vrijwilligers en enkele leden van de werkgroep Leefbaarheid en Stichting Speelplezier heeft in het voorjaar een plan gemaakt om te zien of het haalbaar is een semiprofessionele fietscrossbaan (pumptrack) aan te leggen op het doorgaans drassige trapveld.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Prullenbakkenplan gemeente Lochem (12-07-2018)

Gemeente Lochem heeft binnen haar gemeentegrenzen circa 300 prullenbakken staan. De prullenbakken worden periodiek onderhouden door Circulus Berkel waaronder het ledigen en schoon houden ervan. De raad heeft beslist dat er niet zal worden gesneden in het aantal prullenbakken, wel is de vraag gesteld of alle prullenbakken nog functioneel zijn. Staan bakken nog op een ideale plek. Zijn de prullenbakken te vinden. Staan ze op een plek wat optimaal is voor de routing van ledigen?

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Inventarisatie parkbanken buitengebied Laren krijgt vorm (12-07-2018)

Dorp Laren, gelegen in een prachtig afwisselend gebied van bossen en landerijen is populair bij toeristen en dagjes mensen. Wandelaars en fietsers passeren veelvuldig het dorp. Wat is er mooier om tussentijds een stop te maken op een goed onderhouden en schone parkbank. De werkgroep Leefbaarheid heeft een onderzoek gestart naar de algehele kwaliteit van de parkbanken rondom Laren. De staat van de aanwezige parkbanken varieert sterk van goed tot slecht waarbij opgemerkt kan worden dat enkele banken zelfs zeer slecht zijn en nodig onderhouden dienen te worden.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Belevingsvlucht Lelystad Airport (23-05-2018)

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een belevingsvlucht voor over de vliegroutes van Lelystad Airport. De belevingsvlucht is waarschijnlijk op woensdag 30 mei tussen 15.30-21.30 uur. Er wordt dan gevlogen met een vliegtuig van Transavia (een Boeing 737-800). De gemeente Lochem heeft te maken met een vliegroute boven de omgeving Gorssel en Epse en een wachtruimte boven de omgeving van Lochem. Dit is omdat Lelystad Airport gaat uitbreiden.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Draag de Larense verenigingen een warm hart toe! (22-05-2018)

Van 22 mei tot 6 juni kunnen leden van de Rabobank stemmen uitbrengen die geld opleveren voor de verenigingen. Stemt u ook op de Larense verenigingen?

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Wandelvierdaagse Laren van 28 tm 31 mei (21-05-2018)

Van maandag 28 mei t/m donderdag 31 mei 2018 wordt door Wandeldorp Laren de Wandel4daagse gehouden. 5 of 10 km kan er gelopen worden door jong én oud!

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Nieuwbouw scholen aan de Verwoldseweg (10-04-2018)

De Prins Willem Alexanderschool, de Braninkschool en Bartiméus Onderwijs komen onder één dak aan de Verwoldseweg te Laren. Het college van B&W heeft op 27 maart tot nieuwbouw besloten. De eerste twee scholen zijn al op deze locatie gevestigd. Bartiméus Onderwijs verhuist van Lochem naar Laren.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Zin-in-Almen: wat inspireert burgemeester van 't Erve? (08-04-2018)

Op 15 april vertelt burgemeester van 't Erve om 16.00 uur in de kerk in Almen over wat hem inspireert. Iedereen is welkom!

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Algemene ledenvergadering 2018 Wakker Laorne (27-03-2018)

Op 10 april begint om 19.30 uur de algemene ledenvergadering van Wakker Laorne. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar bij Witkamp.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Ledenvergadering Wakker Laorne 2018 (23-03-2018)

Op 10 april vond de jaarvergadering van Wakker Laorne plaats. De agenda en stukken vindt u hier.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Laren weer 'fris' na schoonmaakbeurt (10-03-2018)

Een enthousiaste groep vrijwilligers hebben zaterdag 10 maart jl. de bermen in en rondom Laren weer ontdaan van het nodige zwerfvuil. Daarmee ligt Laren e.o. er weer 'fris' en schoon bij. De werkgroep Leefbaarheid kan terug kijken op een geslaagde actie.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Update glasvezel; de schop is in de grond! (26-02-2018)

Eind april werd bekend dat het buitengebied van de gemeente Lochem kan rekenen op glasvezel. Er hebben zich voldoende huishoudens aangemeld. Begin 2019 is glasvezel beschikbaar in het buitengebied van Lochem.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Zorgen over de vliegroutes van Lelystad Airport (21-02-2018)

Wakker Laorne heeft haar zorgen geuit over de uitbreiding van vliegveld Lelystad Airport en de voorgenomen vliegroutes boven de bewoonde gebieden van Gelderland en Overijssel. Met de voorgenomen vliegroutes zal er mogelijk ook een wachtgebied komen. Voor zover duidelijk is zal het wachtgebied voor de vliegtuigen richting Lelystad ten oosten van de lijn Deventer-Zutphen komen. Van groot belang daarbij is hoe hoog de vliegtuigen uiteindelijk zullen vliegen. Daarnaast is het eveneens nog niet bekend hoe frequent het wachtgebied gebruikt zal worden.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Informatieavonden over glasvezel in het buitengebied, kom ook en meld je aan! (16-02-2018)

Na vele jaren wachten is het de gemeente Lochem is gelukt om een aanbieder te vinden die glasvezel wil aanleggen in het buitengebied van de gemeente. Voor een goede digitale bereikbaarheid is glasvezel cruciaal. Dit belang zal in de toekomst alleen maar groter worden. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk adressen inschrijven. Dan is de kans het grootst dat er glasvezel komt. Dus kom naar de informatieavond(en) en meld u aan bij één van de aanbieders.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Lochemse vervoersservice; electrische deel-auto zoekt vrijwillige chauffeurs (14-02-2018)

Vanaf 1 maart kunnen inwoners van Lochem gebruik maken van een nieuwe vervoersservice als er geen regulier openbaar vervoer beschikbaar is; een electrische deel-auto met chauffeur. Voor deze vervoersservice zoeken wij vrijwilligers.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Huren bij Viverion (05-02-2018)

Wie komt in aanmerking voor een sociale huurwoning en hoe verloopt dan de toewijzing? Het zijn vragen, waar mensen die vaak lange tijd ingeschreven staan bij de woningbouwvereniging, mee zitten.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Infopunt Zorg en Welzijn Laren stopt per 31 januari 2018 (11-01-2018)

Het infopunt zorg en welzijn dat elke week op woensdagochtend wordt gehouden in het Kulturhus in Laren stopt. Het infopunt startte april vorig jaar op initiatief van de werkgroep Welzijn Laren, maar heeft onvoldoende bezoekers getrokken om door te gaan.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Ambassadeurs gezocht voor glasvezel buitengebied (07-01-2018)

Help mee om snel internet in het buitengebied mogelijk te maken, door je in te zetten als ambassadeur in je eigen netwerk of buurt. Kom op 31 januari naar de informatiebijeenkomst.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Ontsluiting ‘t Talma in nieuwe fase (20-12-2017)

Er is een nieuw plan voor herontwikkeling van Deventerweg 8 (huidig atelier van Duran) gepresenteerd. Gaandeweg de overlegrondes is gebleken dat er geen consensus kon worden bereikt om te komen tot een nieuw totaalplan voor de panden Deventerweg 4 t/m 8.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Eindelijk glasvezel in buitengebied Lochem (06-12-2017)

Het buitengebied van de gemeente Lochem krijgt in 2018 glasvezel. Op 31 januari starten de voorbereidingen en de aanleg begint na de zomervakantie van 2018.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Demonstratie van hulpmiddelen op woensdag 29 november (17-11-2017)

Op woensdagmorgen 29 november 2017 organiseert de Werkgroep Welzijn Laren in samenwerking met Medipoint een demonstratie van hulpmiddelen. Kom op 29 november tussen half 10 en 12 naar het Kulturhus. De entree is gratis en de koffie staat klaar!

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Bestemmingsplan FAB Clustering Zutphenseweg gewijzigd vastgesteld (16-11-2017)

In de raadsvergadering van 6 november werd het bestemmingsplan door de gemeenteraad met 11 stemmen voor en 8 tegen aangenomen. Het bestemmingsplan bevat een aantal wijzigingen t.o.v. het ontwerpbestemmingsplan. Het gewijzigde plan ligt vanaf 16 november voor 6 weken ter inzage.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

(07-11-2017)

Bijna een jaar lang is de gemeenschap in spanning gehouden tot de daadwerkelijke uitreiking van de Wakker Award 2016. Begin van het jaar werden inwoners van Laren en omgeving gevraagd om namen van geschikte kandidaten in te sturen waarvan men vindt dat zij de Wakker Award verdienen.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

herdenken en ontmoeten tijdens lichtjesavond op 5 november (02-11-2017)

Op zondag 5 november 2017 organiseert Stichting Lichtjesavond Laorne een sfeervolle bijeenkomst op de Algemene begraafplaats in Laren. Vrije inloop tussen 17:00 en 18:30 uur.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Gemeente Lochem zet stappen om snel internet in het buitengebied te realiseren (02-11-2017)

De gemeente Lochem heeft op 25 oktober 2017 laten weten dat glasvezel in het buitengebied dichterbij komt dankzij een aanbod van KPN.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Oproep tot inspraak wegcategorisering buitengebied gemeente Lochem (29-10-2017)

De gemeente Lochem roept om op voor 1 december uw inspraakreactie te geven op de wegcategorisering buitengebied Lochem.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Mark van Esterik: projectcoördinator laadpalenplan (21-10-2017)

Een enquête via het burgerpanel van de gemeente Lochem wees uit dat 24% van de inwoners de elektrische deelauto als een goed alternatief ziet voor het openbaar vervoer. LochemEnergie, die zich inzet voor het verduurzamen van de gemeente Lochem, speelt daar uiteraard graag op in. Ze stelde Mark van Esterik uit Laren aan als projectcoördinator van het laadpalenplan.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Leussinkbad ontvangt een bijdrage van de gemeente uit het fonds 'bovenwijks' (23-09-2017)

Op voordracht van Wakker Laorne heeft de gemeente besloten de aanvraag van het Leussinkbad voor een bijdrage uit het fonds bovenwijkse voorzieningen goed te keuren. Met deze bijdrage en de donateursgelden zijn vernieuwingen aan het bad, waaronder een familieglijbaan mogelijk.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Gemeente Lochem nodigt bedrijven en inwoners uit voor een inloop over wegenonderhoud (06-09-2017)

De gemeente Lochem wil u graag informeren over de concept-wegcategorisering. De categorisering van de wegen hangt samen met de functie van de weg en is de basis voor het uitvoeren van wegenonderhoud.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Van doorkijkje naar langzaamverkeerontsluiting (2) (06-09-2017)

Op 10 mei j.l. werd in ’t Langenbaergh het herontwikkelingsplan voor de panden Deventerweg 4 – 8 gepresenteerd door de initiatiefnemers. Het plan werd door de aanwezigen over het algemeen positief ontvangen. Een mini-enquête gehouden onder de aanwezigen laat zien dat men waardering heeft voor het getoonde, nieuwe straatbeeld. Uit reacties, binnengekomen bij de initiatiefnemers blijkt ook dat er voldoende behoefte is aan appartementen voor senioren in de kern van Laren.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Infopunt Zorg en Welzijn stelt aan u voor: Anja Rouwenhorst (21-08-2017)

Elke woensdag van 9 tot 11 kunt u vrijblijvend in het Kulturhus binnenlopen met al uw vragen over zorg en welzijn. Woensdag 23 augustus treft u daar Anja Rouwenhorst van het Budgetadviescentrum Lochem.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Wonen met een plus (14-08-2017)

Op 30 augustus organiseert de werkgroep Welzijn Laren in samenwerking met Stichting Welzijn Lochem een bijeenkomst over prettig en veilig wonen in uw eigen huis, ook als u wat minder zelfredzaam wordt. Kom voor meer informatie op woensdag 30 augustus om half 10 naar het Kulturhus, de bijeenkomst is gratis en de koffie staat klaar!

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Infopunt Zorg en Welzijn in Kulturhus: wij stellen aan u voor (04-07-2017)

Het infopunt Zorg en Welzijn in Laren is er elke woensdag van 9 tot 11 in het Kulturhus in Laren. Kom vrijblijvend binnenlopen voor een persoonlijk gesprek over al uw vragen op het gebied van zorg en welzijn.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

De ideeënmakelaars denken met u mee! (28-06-2017)

Wie een idee heeft dat de leefbaarheid verbetert, kan aankloppen bij ideeënmakelaars Appie Baas en Liesbeth van Rijn. Omdat nog niet alle inwoners dit weten (17%), geeft de gemeente hier de komende tijd extra bekendheid aan.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Uitslag Hart voor de Achterhoek (19-06-2017)

Tijdens de finale avonden op 6 en 8 juni jl. is de uitslag van Hart voor de Achterhoek bekend gemaakt en zijn de cheques uitgereikt aan de deelnemende verenigingen en stichtingen.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Energy Challenge 2017 drei'jt um Laorne (30-05-2017)

Op 30 juni gaan ruim 100 leerlingen 4 VWO van het Staring College, in groepjes 4 op pad om mensen in Laren te interviewen over de op handen zijnde, onherroepelijke overgang naar groene energie. Bent u op 30 juni beschikbaar voor een interview van zo'n 30 tot 40 minuten en hebt u belangstelling om met hen mee te denken en te discussiëren over de te nemen maatregelen, meldt u zich dan zo spoedig mogelijk aan (uiterlijk 10 juni) bij Kamiel Fokkink, een van de organisatoren uit 5 VWO.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Straattafel bij de scholen overgedragen aan Stichting Speelplezier (30-05-2017)

Op maandagmiddag 29 mei is onder een stralende zon de door de (voormalige) projectgroep “De Verbinding” gerealiseerde Straattafel bij beide scholen overgedragen aan Stichting Speelplezier.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Wat gebeurt er met de laanbomen (26-05-2017)

Deze maand plantten inwoners in Laren en Eefde nieuwe laanbomen. Daarmee verdienden ze geld voor hun dorp. Wethouder Bert Groot Wesseldijk: ‘Het planten van nieuwe bomen geeft natuurlijk veel voldoening. Tenslotte zijn we allemaal trots op ons mooie Achterhoekse landschap.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Valpreventie in Laren (20-05-2017)

Op woensdag 31 mei organiseert de werkgroep Welzijn Laren in samenwerking met Ortis Fysiotherapie een bijeenkomst over het voorkomen van vallen. Iedereen valt wel eens (bijna), maar voor senioren is het risico op vallen en de gevolgen ervan over het algemeen nét wat groter.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Van doorkijkje naar langzaamverkeerontsluiting? (12-05-2017)

Al sinds de eerste plannen voor het woonzorggebouw maakt Wakker Laorne zich sterk voor een extra ontsluiting voor langzaamverkeer van 't Talma naar de Deventerweg. Ook de gemeenteraad steunde, bij het vaststellen van het bestemmingsplan, deze wens door het indienen van een motie. Hiermee wordt het college van B&W opgedragen de mogelijkheden voor een extra ontsluiting naar de Deventerweg te onderzoeken.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Terugblik op geslaagde energieavond (11-05-2017)

Gisteravond was de informatieavond over energiebesparing die LochemEnergie organiseerde in samenwerking met Wakker Laorne, de Gemeente Lochem en Hoom.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Informatiemarkt asbestdaken 2024 & rendabel energie besparen (03-05-2017)

Op woensdag 31 mei organiseert LNAGRO een gratis informatiebijeenkomst en mini-expobeurs voor agrarische ondernemers en particulieren in het buitengebied bij Witkamp in Laren Gld met als onderwerp asbestdaken 2024 en rendabel energie besparen.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

10 mei duurzame dorpenactie in Laren (01-05-2017)

Een energiezuinige woning leidt tot een lagere energierekening, meer comfort in huis én een beter milieu. LochemEnergie, Wakker Laorne, de gemeente Lochem en de onafhankelijke energiebesparingsservice Hoom hebben de handen ineen geslagen. Zij organiseren een duurzame dorpenactie in de vorm van een informatieavond op woensdag 10 mei in Kulturhus ’t Kruispunt in Laren.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

10 mei energieavond Laren (27-04-2017)

Op 10 mei a.s. vindt er in Kulturhus ‘t Kruispunt in Laren een uitgebreide energieavond plaats. Deze avond wordt georganiseerd door LochemEnergie, de gemeente Lochem, Hoom en de Wakker Laorne werkgroep Wonen en Duurzaamheid.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

ledenvergadering 2017: scheidende voorzitter en opvolger (16-04-2017)

Op 11 april was een van de zalen van Café/Restaurant Stegeman ingericht voor de 25ste ledenvergadering van Wakker Laorne. Zo’n 100 personen,waaronder veel oud-bestuursleden en oud-werkgroepleden gaven acte de préséance. Zij waren speciaal uitgenodigd voor de feestelijke jubileumviering, gekoppeld aan de Algemene Ledenvergadering.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Nieuw openbaar oplaadpunt elektrische auto (07-04-2017)

Laren heeft nu ook een openbaar oplaadpunt voor elektrische auto's. Het oplaadpunt is bevestigd aan de zijgevel van het Kulturhus aan de Verwoldseweg. U kunt gebruikmaken van het oplaadpunt als u in bezit bent van een laadpas.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Parkbanken klaar voor het nieuwe seizoen (31-03-2017)

Het voorjaar heeft haar intreden gedaan, met temperaturen in maart van boven de 20 graden begint de natuur snel te ontwaken.... Een mooie gelegenheid voor een ommetje rond het dorp. De parkbanken staat klaar voor een nieuw seizoen.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Infopunt Zorg en Welzijn in Kulturhus (29-03-2017)

Vanaf 5 april is er iedere woensdag van 9 tot 11 uur een inloopspreekuur in het Kulturhus in Laren. U kunt er, in een persoonlijk gesprek, terecht met al uw vragen op het gebied van zorg en welzijn.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

JOGG Lochem gaat de verbinding aan met Boomfeestdag 2017! (20-03-2017)

Op woensdag 22 maart 2017 vieren we 60 jaar Boomfeestdag! Ook JOGG Lochem besteedt hier aandacht aan door middel van het planten van gratis Fruitbomen op het terrein van 6 basisscholen, waaronder ODB de Branink, in de Gemeente Lochem.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Bermopruimactie groot succes (12-03-2017)

Op zaterdag 11 maart jl. werd voor de tiende keer de bermopruimactie georganiseerd. Ook dit jaar verzamelde weer een flink aantal vrijwilligers in de vroege morgen bij de werkplaats van de familie Lubberding aan de Stoomdijk 22 te Laren Gld. alwaar zij door leden van de werkgroep Leefbaarheid werden ontvangen met een kop koffie.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

ledenvergadering 2017 (03-03-2017)

De Algemene Ledenvergadering 2017 krijgt een feestelijk tintje. Het staat in het teken van 25 jaar Wakker Laorne. Voor de pauze worden huishoudelijke zaken behandeld, daarna laten we onder het genot van een hapje en een drankje 25 jaar Wakker Laorne de revue passeren.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Update Dorpsplan "Alles drei'jt um Laorne" (19-02-2017)

Inmiddels is er 7 jaar verstreken na de presentatie van het dorpsplan 'Alles drei'jt um Laorne' aan de inwoners van Laren. Hoog tijd voor een update.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Aanmelden kandidaten Wakker Award gesloten (11-02-2017)

De inschrijving voor het aanmelden van kandidaten voor de Wakker Award is gesloten. Bij de werkgroep Leefbaarheid is door de Larense bevolking een aantal potentiële kandidaten aangemeld. De werkgroep zal zich gaan beraden over wie de Wakker Award 2016 verdient en wanneer de Award daadwerkelijk op gepaste wijze zal worden uitgereikt. Houd de website van Wakker Laorne in de gaten.....

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Verwoldseweg krijgt schoolzone (07-12-2016)

Veel ouders brengen hun kind met de auto naar school. Zij parkeren vaak op plaatsen die daarvoor niet bedoeld zijn. De gemeente Lochem, de Braninkschool en Prins Willem Alexanderschool in Laren hebben samen gekeken naar extra verkeersmaatregelen. De uitkomst is dat de verkeerssituatie aan de Verwoldseweg kan verbeteren met een schoolzone.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Entree Kulturhus het Kruispunt aangepast (26-11-2016)

Afgelopen week is de bestrating ter plaatse van de entree van het Kulturhus het Kruispunt op de schop geweest. Ouderen en mensen met een beperking ondervonden tot op heden veel moeite om binnen Kulturhus het Kruispunt te komen.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Hulpwijzerlochem.nl helpt inwoners op weg (19-11-2016)

Helpen en geholpen worden, dat maakt onze samenleving een stukje fijner. De gemeente Lochem wil inwoners helpen bij het vinden van oplossingen op het gebied van zorg, jeugd, werk en wonen. Ook wil zij mogelijkheden bieden om actief mee te kunnen doen in de Lochemse samenleving. Op initiatief van de gemeente en Stichting Welzijn Lochem is hiervoor een digitaal informatieloket gemaakt: Hulpwijzerlochem.nl.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Toeristenbelang wint Wakker Award 2015 (06-11-2016)

Toeristenbelang Laren heeft uit handen van de werkgroep Leefbaarheid de Wakker Award 2015 in ontvangst genomen. Tijdens de jaarlijkse feestavond werd het bestuur en de vele vrijwilligers van Toeristenbelang compleet verrast door een stel "Pieterpadders".

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Hulp bij het vergroenen van Gelderland (04-11-2016)

Gelderland is een mooie provincie, kijk naar de mooie natuurgebieden. Maar het kan nog veel mooier. Helpt u als bewoners mee om uw (leef)omgeving aantrekkelijker te maken voor dieren en planten? De provincie wil bijdragen aan initiatieven van haar inwoners.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Clustering van FAB Bouwrechten aan de Zutphenseweg. (03-11-2016)

Sinds kort is bij Makelaar Loo een aankondiging aangeplakt over de mogelijkheid een bouwkavel te kopen aan de Zutphenseweg. Deze aankondiging loopt vooruit op het momenteel in voorbereiding zijnde ontwerpbestemmingsplan, dat - in het kader van clustering van FAB (Functieverandering Agrarische Bebouwing = Rood voor Rood) bouwrechten - de bouw van 4 woningen aan de rand van de kern aan de Zutphenseweg mogelijk maakt.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Parkbanken in en om Laren (02-11-2016)

De werkgroep Leefbaarheid heeft onlangs in een rondje door ons dorp het aantal parkbankjes en de staat waarin ze verkeren opgenomen.Veel van de vijfentwintig parkbanken zijn door gebrek aan onderhoud verweerd en er slecht aan toe. De werkgroep wil er mee aan de slag.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Een Kruispunt zonder drempels (20-10-2016)

Ouderen en mensen met een beperking ondervinden momenteel veel moeite om binnen Kulturhus het Kruispunt te komen of kunnen zelfs helemaal niet zelfstandig naar binnen. De entree wordt daarom toegankelijker gemaakt. Wakker Laorne steunt dit initiatief.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Onderhoud, kap en herplant laanbomen buitengebied van start (16-10-2016)

Eind oktober begint Circulus-Berkel in opdracht van de gemeente Lochem met het onderhouden, kappen en herplanten van laanbomen. Dit jaar zijn de bomen langs de meest gebruikte gemeentelijke wegen in het buitengebied aan de beurt. De volgende vier jaar volgen de werkzaamheden aan de bomen langs de andere wegen.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Crossbaantje naast de Welkoop maakt plaats voor appartementen. (07-10-2016)

Er zijn nieuwe, vergevorderde plannen voor de bouw van zes appartementen aan de Rengersweg tussen de dierartsenpraktijk en de Welkoop. Met deze plannen krijgt het braakliggende terrein na vele jaren weer een passende bestemming. Opdrachtgever en initiatiefnemer is Harold Reurslag.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Lichtjesavond Laorne 2016, herdenken en ontmoeten (19-09-2016)

Op zondag 6 november 2016 organiseert Stichting Lichtjesavond Laorne wederom een sfeervolle bijeenkomst op de Algemene begraafplaats aan de Dennenweg in Laren. Iedereen is van harte welkom.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Uitslag enquête verkeersveiligheid Dorpsstraat (14-08-2016)

In de Stentor van 22 juli heeft u al de globale resultaten van de enquête kunnen lezen. Special voor diegenen, die dit artikel gemist hebben geven we u deze nogmaals. Bovendien krijgt u nu van ons de volledige resultaten in leesbare vorm.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Gelijkvloers wonen in plan Schoneveld! (13-07-2016)

In de 2e fase binnen plan Schoneveld in Laren Gld. gaan er levensloopbestendige woningen gebouwd worden. Levensloopbestendig betekent dat de woningen een volledig woonprogramma (slaap- en badkamer) op de begane grond hebben. In de royale kap kunnen extra slaap- en/of badkamers worden gerealiseerd

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Coöperatiefonds: Leussinkbad regiowinnaar sport (27-06-2016)

In totaal zijn 263 stemmen uitgbracht op de subsidieaanvraag voor de buitenaankleding van het Leussinkbad. Hiermee is de stichting Zwembad Laren regiowinnaar geworden in de categorie sport. Inmiddels is het gevraagde bedrag ontvangen en kunnen de plannen gerealiseerd worden.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Enquête verkeersveiligheid Dorpsstraat (06-06-2016)

Hoe verkeersveilig is Laren? De werkgroep Verkeer en Verkeersveiligheid wil graag uw mening weten over de veiligheid in de kern van Laren. Via een korte enquete kunt u online aangeven hoe u dat ziet.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Uitnodiging voor de beursvloer Lochem 8 juni 2016 (02-06-2016)

Na twee succesvolle edities van de beursvloer Lochem in 2014 en 2015, organiseert de Lochemse Uitdaging ook in 2016 weer een beursvloer, op 8 juni in Dorpshuis `Ons Huis` in Almen.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Feestelijke onthulling van de FUNERGY-AIRWOBBLE (02-06-2016)

Het winnende FUNERGY-ontwerp is inmiddels door Nijha omgezet in een robuust speeltoestel, de AIRWOBBLE. Sinds gisteren staat het toestel bij het kunstgrasveldje op de Westermark in afwachting van de officiële ingebruikneming op 8 juni a.s.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Stem op het Rabobank coöperatiefonds (20-05-2016)

Rabobank coöperatiefonds : stem tot en met 13 juni op een Larense vereniging of stichting!

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Initiatief nemen om anderen mee te laten doen! (14-05-2016)

De Raad van Kerken heeft in de afgelopen tijd het onderwerp "Vluchtelingen" aan de orde gesteld en bij een inspraakronde bij de Gemeente Lochem een beroep gedaan op alle verenigingen in de gemeente Lochem om open te staan voor de opvang van aankomende AMV’s (Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen), de aankomende statushouders en de mensen die als statushouder reeds een plek in onze gemeente hebben gekregen.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Klompenpad op geboortegrond Heuvel (09-05-2016)

Vandaag gelezen in het regiokatern van de Stentor: De buurtschap Oolde in Laren krijgt een klompenpad. Wie over dat pad wandelt, kan zich een idee vormen van het leven in deze streek zoals het zich afspeelde ten tijde van schoolmeester en schrijver Hendrik Willem Heuvel (1864-1926).

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Dorpsplan klaar voor de komende vijf jaar? (19-04-2016)

Tijdens de algemene ledenvergadering 2016 werd een ruwe tekst overhandigd aan de aanwezigen, waarin het bestuur de noodzakelijk geachte aanpassingen van het dorpsplan zijn opgenomen. Het is de bedoeling, dat het dorpsplan hiermee weer de visie voor de komende vijf jaar afdekt.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Algemene ledenvergadering 2016 (01-04-2016)

Dinsdag 12 april jaarlijkse algemene ledenvergadering Wakker Laorne in café/restaurant Witkamp. We beginnen om 20:00 uur; de koffie staat klaar om 19:45 uur. Voor de pauze (ca. 21:00 uur) huishoudelijk deel, hierna interessante presentaties. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

ledenvergadering 2016 (30-03-2016)

Lees meer
NieuwsAfbeelding

BUUV komt buurt maken! (26-03-2016)

De sociale buurtmarktplaats BUUV gaat in de gemeente Lochem van start. Vanaf begin april 2016 kunnen alle inwoners van de gemeente Lochem BUUV worden.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Werkgroepen van Wakker Laorne plantten beuken en lindes langs de Oude Holterweg. (21-03-2016)

De vrijwilligersorganisaties gaan de komende jaren de bomen verzorgen en in ruil daarvoor ontvangen zij een zakcentje van de gemeente Lochem. De werkgroep Laren Energie en Fietsdorp Laren neemt bij wijze van proef een deel van het bomenbeheer van de gemeente Lochem over in ruil voor geld. De vereniging krijgt geld voor het planten van de bomen en de gemeente is minder tijd en geld kwijt aan bomenbeheer.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Het wandelnetwerk Achterhoek is geopend. (20-03-2016)

Het wandelnetwerk Achterhoek is geopend. De paaltjes zijn gezet en de kaarten kunnen worden gekocht bij de VVV in Laren en Lochem.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Bermopruimactie 2016 wederom succesvol (14-03-2016)

Op zaterdag 12 maart jl. werd door werkgroep Leefbaarheid voor de tiende keer de bermopruimactie georganiseerd. Ook dit jaar verzamelde zich weer een flink aantal vrijwilligers in de vroege morgen bij de werkplaats van de familie Lubberding aan de Stoomdijk 22 te Laren Gld. Daar werden zij ontvangen met een kop koffie.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

BUUV: Marktplaats voor diensten op buurtniveau (17-02-2016)

Ook Lochem krijgt als twaalfde gemeente een (digitale) buurtmarktplaats voor diensten en ontmoetingen: het BUUV-project. Vragers en aanbieders van diensten ontmoeten elkaar op deze marktplaats hetzij via internet hetzij fysiek. BUUV dat geheel op vrijwilligers draait, gaat op 1 april officiëel van start.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Doe mee aan de enquête ‘Kijk op cultuur’ in Lochem (05-02-2016)

Cultuur is belangrijk voor je persoonlijke ontwikkeling, het verbindt mensen en stimuleert inwoners van alle leeftijden om deel te nemen aan de samenleving. De gemeente Lochem wil samen met inwoners, ondernemers, en culturele en maatschappelijke organisaties de ambities op het gebied van cultuur bepalen. Dat moet leiden tot een cultuurvisie “Kijk op cultuur in Lochem”.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Buurtpreventie App Laren (22-01-2016)

De Buurtpreventie App is een soort digitale burgerwacht. Het doel van de Buurtpreventie App is om een veilige en leefbare buurt te bevorderen, doordat buurtbewoners verdachte situaties direct met elkaar kunnen delen.De gemeente Lochem heeft gefaciliteerd in het plaatsen van bordjes, aan alle invalswegen van het dorp Laren, die wijzen op het bestaan van de WhatsApp-groep.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Viverion: kernvisie Laren (08-01-2016)

In de loop van 2015 heeft Viverion voor de kernen waarin zij werkzaam is een kernvisie opgesteld. De kernvisie voor Laren met het begeleidend schrijven van Viverion vindt u in dit artikel.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Bijeenkomst over verkeersveiligheid en leefbaarheid in de kern (02-12-2015)

Mede getriggerd door het artikel in de Stentor van 24 november met in de aanhef de stelling “Werkgroep wil alle weggebruikers Dorpsstraat gelijke rechten geven” waren zo’n veertig Larenaren naar het Kulturhus gekomen om mee te praten over dit thema. Met name de vertegenwoordiging van de Larense ondernemers ventileerden hun visie op de verkeersstroom door Laren, die voor de nodige levendigheid in de kern en daarmee ook voor omzet zorgt.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Enquête snelheid en kwaliteit internet (25-11-2015)

De Europese Commissie houdt een openbare raadpleging om meer inzicht te krijgen in de behoeften op het gebied van de snelheid en kwaliteit van internet na 2020. Zij kan dan beter bepalen welk beleid zij moet voeren ten aanzien van investeringen in de ontwikkeling van toekomstbestendige netwerken.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Interessante matches beursvloer (25-11-2015)

Er ontstonden weer een flink aantal matches op op 10 juni j.l gehouden Beursvloer van de Lochemse Uitdaging. We belichten er twee in dit artikel.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Uitnodiging Verkeersveiligheid en Leefbaarheid in de Kern: 26 november (18-11-2015)

De verkeersveiligheid in de kern Laren en een deel van het buitengebied is aan de orde geweest op de algemene ledenvergadering van WAKKER LAORNE op 21 april 2015. Destijds hebben wij aangekondigd om met een aantal belanghebbenden de knelpunten gezamenlijk te bespreken en te zoeken naar mogelijke oplossingen. In de bijeenkomst van 26 november willen we vooral stilstaan bij knelpunten en oplossingen in de kern van Laren.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Doe mee met de fietsmeter (05-11-2015)

Naast de auto is de fiets het meest gebruikte vervoermiddel. De gemeente Lochem ziet graag dat meer inwoners gaan fietsen en wil daar ook de mogelijkheden voor creëren. Daarom heeft de gemeente de Fietsersbond gevraagd een online onderzoek te doen. Wilt u meedoen met dit onderzoek? In deze oproep leggen wij u uit wat de bedoeling is.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Tussenrapportage VEDEL (31-10-2015)

Het is deze maand drie jaar geleden, dat de werkgroep Laren Energie het initiatief nam tot het het vormen van Verwolde Duurzaam Energie Landschap, afgekort VEDEL. In het Tussenrapport VEDEL wordt de huidige stand en een blik in de toekomst gegeven.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Nog even geen glasvezel in het buitengebied (01-07-2015)

Vandaag maakten alle huis-aan-huisbladen melding van het feit, dat het buitengebied nog even verstoken zal blijven van snel internet. Doordat het doorlopen van de Brusselse regelgeving meer tijd kost dan gedacht, gaat het nog ongeveer een jaar duren voordat een concreet aanbod aan de bewoners kan worden gedaan.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Vrijwilligers gezocht voor Oral History project in en rond Landgoed Verwolde (30-04-2015)

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) start binnenkort met een nieuw Oral History project. Ze wil verhalen over landgoed Verwolde en omstreken (Laren Gld.) vastleggen zodat ze niet verdwijnen. Zij zoekt daarom nieuwe vrijwilligers die interviews willen afnemen of verwerken. Nieuwe vrijwilligers krijgen een gratis cursus Oral History op zaterdag 16 en 23 mei.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Een toerist wandelt door de Dorpsstraat.... (23-04-2015)

Tijdens de rondvraag van de ledenvergadering op 21 april vertelde een van de aanwezigen een anekdote, die zomaar echt gebeurd zou kunnen zijn. We geven u zijn verhaal met een oproep aan Larense organisaties en de gemeente Lochem om iets aan het uiterlijk van de Dorpsstraat te doen

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Metalen verpakkingen nu ook bij plastic verpakkingen (30-03-2015)

Inwoners van de gemeente Lochem kunnen vanaf 1 april ook hun metalen verpakkingen zoals blikjes bij hun plastic verpakkingen en drankenkartons aanbieden.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Zuivel- en sappakken voortaan in de oranje container (16-01-2015)

Vanaf 1 januari 2015 kunnen inwoners van de gemeente Lochem zuivel- en sappakken aanbieden bij het kunststof verpakkingsmateriaal. Dat betekent dat u voor deze pakken gewoon uw oranje container mag gebruiken. Heeft u geen oranje container? U kunt de zuivel- en sappakken kwijt in de verzamelcontainer voor kunststof verpakkingen.

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Ledenvergadering 2015 (26-11-2014)

Lees meer
NieuwsAfbeelding

Busperrons Deventerweg (10-09-2013)

Aan de Deventerweg ter hoogte van de Ooldselaan doen de busperrons geen dienst meer, maar zijn nog steeds wel een obstakel voor het wegverkeer.

Lees meer

Lid worden

Aanmelden kan door het aanmeldingsformulier in te vullen en te verzenden.
U kunt ook een e-mail sturen

Agenda

Upcoming Events

apr

ma 29 Inloop half uurtje Wakker Laorne

7:30 - 8:00 :: 30 Minutes
Bekijk agenda