456
Ambassadeurs gezocht voor glasvezel buitengebied

Ambassadeurs gezocht voor glasvezel buitengebied

geplaatst op 07-01-2018 door Wakker Laorne
Ambassadeurs gezocht voor glasvezel buitengebied

Velen van ons zitten er al jaren met smart op te wachten: snel internet in het buitengebied. Nu komt er eindelijk schot in de zaak!

Op 4 januari is in het gemeentehuis een bijeenkomst geweest voor afgevaardigden van de dorpsraden van de gemeente Lochem. Hier is te kennen gegeven dat de aanbieder alleen glasvezel aan wil leggen als minstens 50% van de huishoudens in het buitengebied mee doet. Ervaringen in andere gemeenten leren dat een percentage van 35 tot 40% gemakkelijk haalbaar is, voor de laatste 10 tot 15% moet soms iets meer moeite gedaan worden. Hiervoor zoeken we enthousiaste mensen die op willen treden als ambassadeur en aanspreekpunt. Want als Wakker Laorne willen we deze kans voor het buitengebied niet laten lopen.

Er is een informatiebijeenkomst gepland op 31 januari. Hier krijgen de ambassadeurs uitleg over de kosten, de providers waaruit gekozen kan worden etc. en ook wat een ambassadeur allemaal zou kunnen doen. Als ambassadeur krijg je daarna de beschikking over voorlichtingsmateriaal dat je kan gebruiken. Uiteraard wordt er ook vanuit de aanbieder gecommuniceerd met de inwoners. Zij krijgen eerst een informatiebrief. De aanbieder belegt medio maart een viertal grote bijeenkomsten in de gemeente voor alle belanghebbenden. Ook zal er regelmatig nieuws en informatie verschijnen in de Berkelbode en op de site van de gemeente. In juni moet dan bekend zijn of de aanleg doorgaat en voor de bouwvak van 2019 moet het glasvezel dan overal liggen.

We vragen niet om van deur tot deur te gaan, als je dat wel wilt doen ben je daar natuurlijk vrij in. Maar we vragen je om in je netwerk (bijv. via buurtvereniging, voetbal, LTO, etc.)  als ambassadeur op te treden en de noodzaak van aanleg van glasvezel te promoten. Ook zouden ambassadeurs voorlichting kunnen geven tijdens evenementen zoals bijv. de plattelandswandeling, Koningsdag en de ALV van Wakker Laorne.

Laten we er met elkaar voor zorgen dat we die 50% aansluitingen halen want anders blijven we in het buitengebied nog jaren verstoken van snel internet!

Wil je ambassadeur worden geef je dan s.v.p. op vóór 12 januari bij het secretariaat van Wakker Laorne (secretariaat@wakkerlaorne.nl of tel. 401512) met vermelding van je mailadres en eventueel het netwerk en/of de buurt waar jij je in wilt zetten.

Heb je vragen over het ambassadeurschap dan kun je je vragen stellen aan de gemeente via glasvezel@lochem.nl of je kunt contact opnemen met:

Ellen Dijkman dijkmanellen@hotmail.com / 06 14 53 93 19

Richard Buitink richardbuitink@kpnmail.nl / 06 10 90 55 16

Ria Schekman secretariaat@wakkerlaorne.nl / 0573 40 15 12

AdvertentieSuper SnackBranjiDeKortesWoonsfeerBranjiBranji