594
Belevingsvlucht Lelystad Airport

Belevingsvlucht Lelystad Airport

geplaatst op 23-05-2018 door Wakker Laorne

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een belevingsvlucht voor over de vliegroutes van Lelystad Airport. De belevingsvlucht is waarschijnlijk op woensdag 30 mei tussen 15.30-21.30 uur. Er wordt dan gevlogen met een vliegtuig van Transavia (een Boeing 737-800).

U vindt de exacte vliegtijden op het kaartje vliegroute gemeente Lochem en wachtruimte gemeente Lochem.

De gemeente Lochem heeft te maken met een vliegroute boven de omgeving Gorssel en Epse en een wachtruimte boven de omgeving van Lochem. Dit is omdat Lelystad Airport gaat uitbreiden. De vliegroute zal de eerste jaren vanaf 2020 door ongeveer 12 vliegtuigen per dag worden gebruikt (alleen overdag). De vliegtuigen vliegen op een hoogte van 2.700 meter. Daarnaast kan het voorkomen dat boven deze gebieden naar verwachting een keer per drie maanden het luchtruim als wachtgebied wordt gebruikt. Dat betekent dat wanneer een vliegtuig niet meteen kan landen op Lelystad Airport het een paar minuten in de lucht blijft hangen voordat de landing wordt ingezet. Deze situatie blijft zo totdat de herindeling van het luchtruim (naar verwachting in 2023) klaar is.

Ervaringen van inwoners

Tijdens de belevingsvlucht kunnen inwoners zelf en in hun eigen omgeving ervaren wat zij merken van de vliegtuigen die vanaf 2020 ook over het grondgebied van de gemeente Lochem vliegen. Inwoners en recreanten kunnen hun ervaringen online doorgeven via een link op de website www.belevingsvlucht.nl. De online vragenlijst wordt uitgevoerd door Motivaction

Geluidsmetingen

Tijdens de belevingsvlucht worden op een aantal locaties meetpunten onder de aansluitroutes van Lelystad Airport worden ingericht. De dichtstbijzijnde meetpunten voor geluid op de naderingsroute zijn gelegen bij Klarenbeek en Heeten. Er is geen meetpunt voorzien bij het wachtgebied. De resultaten van de metingen zijn te bekijken op www.belevingsvlucht.nl.

Meer informatie

Kijk voor de ontwikkeling van Lelystad Airport op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/luchtvaart/ontwikkeling-lelystad-airport
Meer informatie over de belevingsvlucht vindt u op: www.belevingsvlucht.nl

 

Info bron: Gemeente Lochem
Foto bron: ANP

GoossensBranjiAdvertentieDijkermanSuper SnackReneBruns