602
Bermopruimactie in teken van landelijke opschoondag

Bermopruimactie in teken van landelijke opschoondag

geplaatst op 23-03-2019 door Wakker Laorne

23 maart stond in het teken van Nederland Schoon, Een landelijke opschoondag waarbij een recordaantal van 200.000 mensen zaterdag hebben meegedaan om zwerfafval op te ruimen. Buurtbewoners, bedrijven, organisaties voor buitenschoolse opvang, verenigingen en gemeenten uit het hele land organiseerden acties.

Een enthousiaste groep vrijwilligers hebben de bermen in en rondom Laren weer ontdaan van het nodige zwerfvuil. Daarmee ligt Laren e.o. er weer 'fris' en schoon bij. De werkgroep kan terug kijken op een geslaagde actie.

De gemeentelijke actie werd kracht bijgezet door helpende handen van B&W en fractieleden. Onder de vrijwilligers in Laren waren aanwezig wethouder Eric Jan de Haan en fractievoorzitter van Groen Links mevrouw Jolande van Borrendam. Samen met de vrijwilligers vertrokken zij onder een opklarende hemel en een temperatuur van circa 10 graden het buitengebied in. De vuilruimers, uitgerust met afvalgrijper en vuilniszakken, liepen in groepen de uitgestippelde routes. Dit jaar hadden de vuilruimers een extra handicap doordat de sloten nog vol stonden met water van de laatste weken. Toch is een ieder met droge kleding terug gekeerd.

Het zwerfafval varieert van bier- en wijnflessen, blikjes tot plastic verpakkingsmaterialen. Het zwerfafval wordt verzameld en afgevoerd naar een beschikbaar gestelde container van Circulus Berkel. Na het voltooien van hun taak werden de vrijwilligers ontvangen in de werkplaats van Lubberding en getrakteerd op een welverdiende Loarnse lekkernij van Aris Frieterie.

De werkgroep Leefbaarheid dankt de vrijwilligers nogmaals voor hun inzet.

 

DijkermanGoossensBranjiBranjiAdvertentieSuper Snack