369
Bermopruimactie prima verlopen

Bermopruimactie prima verlopen

geplaatst op 20-03-2021 door Wakker Laorne
Bermopruimactie prima verlopen

Zaterdag 20 maart organiseerde de werkgroep Leefbaarheid voor de 13e keer haar jaarlijkse bermopruimactie. De actie werd gelijktijdig met de landelijke opschoondag van Nederland Schoon gehouden. Zwerfafval staat nog altijd in de top 10 van ergernissen. Door Covid-19 heeft de actie in 2020 niet plaatsgevonden.

De organisatie van de opruimactie verliep dit jaar anders dan voorgaande jaren. Door de geldende Coronamaatregelen was de werkgroep genoodzaakt de werkwijze aan te passen. De deelnemers werden ingedeeld in tweetallen en dienden zich in tijdsvakken aan te melden bij het startpunt, De Braninkhal aan de Verwoldseweg. Per tweetal wordt een vooraf vastgestelde route schoongemaakt.

In totaal hielp een enthousiaste groep van ruim dertig vrijwilligers de bermen in en rondom Laren weer te ontdoen van het nodige zwerfvuil. Het zwerfafval varieerde van drankflessen, blikjes tot plastic verpakkingsmaterialen en vele mondkapjes. Het zwerfafval is afgevoerd naar een beschikbaar gestelde container van Circulus Berkel. Daarmee ligt Laren e.o. er weer 'fris' en schoon bij. Wij hopen dat dit zo mag blijven. De werkgroep kan terug kijken op een geslaagde actie.

Na het voltooien van hun taak werden de vrijwilligers dit maal niet getrakteerd op de gebruikelijke ‘bal’ maar een fleurige voorjaarsbloeier. De werkgroep Leefbaarheid bedankt de vrijwilligers nogmaals voor hun inzet!!

BranjiBranjiBranjiSuper SnackAirco HarkinkDijkerman