507
Bezoek gemeenteraad aan pumptrackbaan

Bezoek gemeenteraad aan pumptrackbaan

geplaatst op 01-10-2018 door Wakker Laorne
Bezoek gemeenteraad aan pumptrackbaan

De aanleg van de pumptrackbaan op het voormalige trapveldje aan De Bakkerij vordert gestaag. Eens te meer om de gemeenteraad in het kader van de initiatieftafel voor een locatiebezoek uit te nodigen.

Op dinsdag 25 september aan het begin van de avond verwelkomde de initiatiefnemers van de pumptrackbaan de afgevaardigden van de politieke partijen en betrokkenen namens de gemeente Lochem. Aanleiding tot het bezoek is het presenteren van het project ‘pumptrackbaan’ zoals deze op dit moment wordt gerealiseerd. De presentatie vond symbolisch plaats aan de initiatieftafel. Onder het genot van een kop koffie of thee namen de initiatiefnemers, onder leiding van Berjan Jimmink, de aanwezigen mee in het traject welke zij hebben gevolgd om het gewenste resultaat te behalen.

Het project is medio 2016 ontstaan door een groep fanatieke fietscrossers die, na het verdwijnen van het crossbaantje aan de Rengersweg, hun plan presenteerden aan het bestuur van Wakker Laorne. Het plan werd positief ontvangen en al snel ontstond een werkgroep bestaande uit de initiatief-nemers en afgevaardigden van Stichting Speelplezier en Wakker Laorne. Met hulp van de ideeënmakelaar Liesbeth van Rijn namens gemeente Lochem, werd het plan uitgewerkt. Daarbij werd ondermeer gekeken of het plan pumptrackbaan pas binnen het bestemmingsplan. Ook bij het aanboren van financiële steun bij Provincie Gelderland heeft Liesbeth en de gemeente de nodige hulp geboden.

Na een eerste introductie werd onder leiding van Han Kuiper de aanleg van de pumptrackbaan nader bekeken. Op het moment van het locatiebezoek was de onderbaan van puingranulaat gereed. De contouren van de baan met de ijzingwekkende bochten en hoppels waren al duidelijk zichtbaar. Han legt uit hoe de keuze tot deze baan tot stand is gekomen.  Deze week zal de toplaag van asfaltverharding worden aangebracht. Gerald van de Wal merkt op dat via een oproep op Sociale media zich de nodige vrijwilligers in rap tempo hebben aangemeld om te komen helpen. De pumptrackbaan zal daarmee na verwachting begin oktober daadwerkelijk gereed zijn. De speelvoorziening zal worden gekeurd volgens een TUV-keuring. De baan is daarna voor een ieder, jong en oud, met een ongemotoriseerde (loop)fiets vrij toegankelijk.

Voor het onderhoud van de pumptrackbaan en omliggend perceel, grasveld/ecologische zone, dienen de laatste afspraken nog te worden gemaakt. De aanwezigen waren het eens dat deze prachtige pumptrackbaan niet mag vervallen als gevolg van matige groenonderhoud. Onder belangstelling van de aanwezigen werd het project positief onderstreept met een handtekening van de werkgroep op de initiatieftafel.

 

DijkermanBranjiAdvertentieGoossensReneBrunsBranji