449
Burgermeester maakt kennis met Laren.

Burgermeester maakt kennis met Laren.

geplaatst op 26-05-2014 door Wakker Laorne
Burgermeester maakt kennis met Laren.

Op vrijdagmorgen 23 mei stond een delegatie van het bestuur van Wakker Laorne klaar in ’t Kulturhus om burgemeester Sebastiaan van ’t Erve kennis te laten maken met Laren. Hij werd hierbij vergezeld door de nieuwe kernwethouder Bert Groot Wesseldijk en de beide kernambtenaren voor Laren Liesbeth van Rijn en Appie Baas. Op het programma stond een rondgang van een uur langs actuele ontwikkelingen in de kern van ons dorp gevolgd door een werklunch in ’t Kulturhus. Als eerste werd het veelbesproken evenemententerrein en het kunstgrasveld bij de scholen bezichtigd, waarna uiteraard ook een kijkje werd genomen in de sporthal.

De schoolkinderen van de ODBS “de Branink” toonden vanuit hun leslokalen belangstelling voor de ongebruikelijke, voorbijtrekkende stoet. De rondgang ging verder langs de bouwactiviteiten bij ‘t Langenbaergh en Beuzel, het perceel achter de melkfabriek, waar het nieuwe woonzorggebouw is gepland en over de Westermark . Steeds werd door de begeleiders van Wakker Laorne toelichting gegeven op de totstandkoming en de actuele stand van de ontwikkelingen. Bij het leegstaande gebouw van Zodiac Zoo (voormalige Rabobank) werden natuurlijk ter loops de mogelijkheden en wensen voor het ontwikkelen van een dorpsplein aangehaald. Burgemeester en kernwethouder bleken zeker wel begrip te hebben voor deze reeds langgekoesterde wens van Laren.

Terug bij ’t Kulturhus stond een “Eerlijk en Heerlijk uut Laorne” lunch klaar voor de gasten en hun begeleiders. Wijnand Stegeman vertelde daarbij over het ontstaan van het idee, over de samenwerkende ondernemers en natuurlijk over zijn eigen, niet geringe aandeel in deze voedzame en “fair trade” promotie van Laren. Tijdens de lunch werden a.d.h.v. de presentatie van de ledenvergadering nog een aantal knelpunten onder de loep genomen, w.o. de paaltjes en de knip op de Ooldselaan en de in onbruik geraakte bushalteperrons op de Deventerweg. Ook het idee om Laren als fietsdorp op de kaart te zetten bleef niet onbesproken. Natuurlijk was het rondje Laren en de beschikbare tijd veel te kort voor de gasten om Laren echt te leren kennen. Wel hebben ze gemerkt dat Laren een levendig dorp is met een groot potentieel aan vrijwilligers. De afsluitende lunch viel niet alleen bij de gasten in de smaak maar zeker ook bij de Wakker Laorne delegatie.

BranjiBranjiAdvertentieDeKortesWoonsfeerBranjiBranji