393
Buurtpreventie App Laren

Buurtpreventie App Laren

geplaatst op 22-01-2016 door Wakker Laorne
Buurtpreventie App Laren

De Buurtpreventie App is een soort digitale burgerwacht. Het doel van de Buurtpreventie App is om een veilige en leefbare buurt te bevorderen, doordat buurtbewoners verdachte situaties direct met elkaar kunnen delen.

Met het melden van verdachte situaties in een Buurtpreventie App, worden buurt­bewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de ‘verdachte’ in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie overgaan. Op diverse plaatsen heeft de Buurtpreventie App inmiddels al tot succes geleid. Er zijn verdachte personen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken gedaald.

Ook in Laren gld is er een Buurtpreventie App. Een groep enthousiaste vrijwilligers heeft Laren in kaart gebracht en onderverdelen in "wijken". Wilt u ook deelnemen aan de groepsapp in jouw wijk? Mail je naam, adres en mobiele nummer naar buurtpreventieapplarengld@gmail.com . Je wordt dan toegewezen aan de groep in jouw wijk.

De gemeente Lochem heeft inmiddels gefaciliteerd in het plaatsen van bordjes, aan alle invalswegen van het dorp Laren, die wijzen op het bestaan van de WhatsApp-groep.

Voor meer informatie lees het volledige artikel op de site van Wakker Laorne.nl.

BranjiReneBrunsDijkermanBranjiAdvertentieDeKortesWoonsfeer