419
Buurtpreventie

Buurtpreventie

geplaatst op 29-01-2015 door Wakker Laorne
Buurtpreventie

De start van een buurtpreventieapp. voor heel Laren is een feit. Met een groep enthousiaste vrijwilligers gaan we Laren in kaart brengen en onderverdelen in "wijken". Elke wijk krijgt een eigen groepsapp. met een of twee wijkhoofden.
Een wijkhoofd zorgt ervoor dat inwoners van die wijk toegevoegd worden, plaatst signalen van andere wijken in zijn/haar eigen wijk en controleert of de spelregels nageleefd worden. Alle wijken zijn door de wijkhoofden met elkaar verbonden. Zo krijg je een goed sociaal netwerk, waarbij we vroeg dingen kunnen signaleren en alarmeren.
Van het grootste belang is natuurlijk de medewerking van jullie!

Dus meld je nu aan via buurtpreventieapplarengld@gmail.com.
Zet in je mail je naam, adres en mobiele telefoonnummer.

Zo kun je snel binnen je wijk, en daarmee in Laren, laten weten dat er iets aan de hand is.
Maar zo ben je ook op de hoogte als er ergens anders iets gaande is.

S.A.A.R.

Om gebruik te maken zijn er een aantal belangrijke regels. Deze staan genoemd op www.larengelderland.nl/voorzieningen De belangrijkste benoemen we hier alvast. Dit heeft alles te maken met de volgorde van handelen.

1) Signaleren: Je ziet een verdachte situatie, je gaat inschatten of je dit gaat melden en maakt eventueel foto's/film en aantekeningen.

2) Alarmeren: Bij hoge urgentie meld je de situatie aan 112 of bij minder urgent aan 0900-8844. Meldt daarbij ook dat je de buurtapp gaat inschakelen.

3) Appen: Meldt de situatie in je buurtapp, ook of je de politie op de hoogte hebt gebracht.

4) Reageren: Daarna ga je reageren of indien nodig hulp bieden.

Wij zijn ook nog op zoek naar een aantal wijkhoofden, dus ben je handig met WhattsApp en zie jij jezelf wel als wijkhoofd van jouw wijk, zet dit dan ook in je mail.

Meer informatie over de buurtpreventieapp en de voorwaarden willen weten? Kijk dan op www.larengelderland.nl/voorzieningen

BranjiAirco HarkinkAdvertentieDeKortesWoonsfeerBranjiBranji