722
De aanleg van de fietscrossbaan gaat door

De aanleg van de fietscrossbaan gaat door

geplaatst op 13-07-2018 door Wakker Laorne
De aanleg van de fietscrossbaan gaat door

Het groene licht is  er, de Larense jeugd kan niet wachten tot de nieuwe fietscrossbaan aan De Bakkerij is aangelegd. Een groep vrijwilligers en enkele leden van de werkgroep Leefbaarheid en Stichting Speelplezier heeft in het voorjaar een plan gemaakt om te zien of het haalbaar is een semiprofessionele fietscrossbaan (pumptrack) aan te leggen op het doorgaans drassige trapveld.

Het plan ontstond nadat kinderen een handtekeningenactie hadden gehouden doordat het crossbaantje aan de Rengersweg door de bouw van een appartementencomplex verdween. De plannen voor het realiseren van een pumptrack zijn besproken met het bestuur van Wakker Laorne en gemeente Lochem. Het plan werd positief ontvangen en een begroting werd opgesteld. Er werden enkele voorwaarden aan de baan gesteld. Zo dient de fietscrossbaan geschikt te zijn voor kinderen van alle leeftijden en bij voorkeur het gehele jaar beschikbaar. Door de aanleg van een pumptrack baan met een hardere toplaag is de baan ook in najaar en winter goed toegankelijk en voor elk gebruik.

De kosten voor de aanleg van een pumptrack baan zijn begroot op circa 58.000 euro. De financiering is ondermeer verkregen door donaties van Stichting 1819, Hulpfonds De Berkel, Jantje Beton en Open Jongeren Werk Laren en een bijdrage uit eigen middelen door Stichting Speelplezier. Vanuit potje “Bovenwijkse voorzieningen” heeft gemeente Lochem/Wakker Laorne mede een bedrag beschikbaar gesteld. De grootste subsidiepost werd gedoneerd door Provincie Gelderland uit het fonds “Sportieve buitenruimte”. Met deze toezegging van Provincie Gelderland kan het plan daadwerkelijk plaats vinden.
Inmiddels is de voorbereiding in volle gang. De planning is dat de plaatselijke grondwerkers omstreeks eind augustus starten met de grondwerkzaamheden. Waarna in september de toplaag van de pumptrack wordt aangelegd. Het streven is om eind september de fietscrossbaan gereed te hebben.

Voor de werkzaamheden zoekt de commissie nog vrijwilligers die kunnen helpen bij de daadwerkelijke aanleg. Alle handen zijn welkom. Wilt  u meehelpen tot het realiseren van een prachtig nieuw onderkomen voor de Larense jeugd meld u zich aan via Leefbaarheid@Wakkerlaorne.nl of telefonisch Berjan Jimmink 06-48393046.

BranjiBranjiBranjiGoossensAdvertentieAirco Harkink