589
Drie nieuwe plaquettes

Drie nieuwe plaquettes

geplaatst op 02-09-2019 door Wakker Laorne
Drie nieuwe plaquettes

Op zaterdag 27 juli zijn er in de bebouwde kom van Laren drie nieuwe plaquettes onthuld. Uit een initiatief van Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem, Wakker Loarne en VVV Lochem waren er al eerder twee plaquettes op historische plekken geplaatst.

Een klein groepje genodigden en belangstellenden verzamelden zich eerst op de parkeerplaats bij de Welkoop. Daar mocht Henri Bakker, eigenaar van Welkoop Laren en Bathmen, de plaquette onthullen. Deze plaquette vertelt de geschiedenis van de Larense coöperatie en het toenmalige pakhuis, met een mengerij en een malerij.

De volgende plaquette is te vinden bij Bakker Wijnand vlakbij de plek waar van 1953 tot 1977 de muziekkoepel heeft gestaan. Bij de opening had KMV Apollo de eer om als eerste gebruik te maken van de koepel, daarom had zij nu ook de eer om de plaquette te onthullen. Wim Kuiper en Gertie Braakman mochten dit voor hun rekening nemen.

Voor de derde plaquette gingen de aanwezigen door naar de Deventerweg. De heer Beumer mocht daar de plaquette over het schoolgebouw onthullen. Het huidige gebouw is gebouwd na de oorlog aangezien de Duitsers vlak voor de bevrijding van Laren in april 1945 het gebouw (dat als munitieopslag dienst deed) hadden opgeblazen. De school is in 1979 gesloten en later omgebouwd naar appartementen.

Henri Bakker Wim Kuiper en Gertie Braakman De heer Beumer

GoossensBranjiBranjiDijkermanBranjiBranji