1658
Enquête windmolens en zonneparken

Enquête windmolens en zonneparken

geplaatst op 18-11-2019 door Wakker Laorne
Enquête windmolens en zonneparken

Tot 30 november kunnen inwoners van de gemeente Lochem een online vragenlijst invullen over zonne- en windenergie in onze regio. Het is de bedoeling dat we steeds meer schone energie dichtbij huis opwekken. Daarom werkt de gemeente Lochem op dit moment in de Cleantech Regio samen aan een stappenplan, dat ons helpt om keuzes te maken bij de overgang naar schone energie: de Regionale Energiestrategie.

Wat vindt u?
We moeten onze CO2-uitstoot fors verminderen. Dat roept veel vragen op. Want waar in de Cleantech Regio kunnen er zonneparken, windmolens en elektriciteitsleidingen komen? Hoe passen we dat op een goede manier in, in het landschap? En hoe houden we voldoende rekening met de belangen van bewoners, economie en natuur?

Windmolens en zonneparken zijn op dit moment het meest geschikt voor het opwekken van grote hoeveelheden schone elektriciteit. De online vragenlijst heeft als doel voorkeuren over zonne- en windenergie van inwoners te verzamelen en vergelijken. Denk aan stellingen als: Grote windmolens moeten langs snelwegen komen. Of: Zonneparken of windmolens moeten bij bedrijventerreinen gezet worden. Inwoners van Heerde, Epe, Apeldoorn, Zutphen, Lochem en Voorst vullen dezelfde enquête in. Zo ontstaat een beeld van de voorkeuren in de hele regio.

Uw mening telt!
Hoe denkt u hierover? Vul de vragenlijst via www.moventem.nl/lochem en deel uw mening.
Het blijft tot 30 november mogelijk (anoniem) uw mening te geven over zonne- en windenergie in onze regio.

Wat gebeurt er met de uitkomsten?
De uitkomsten van de enquête gaan naar het bestuur van de Cleantech Regio en worden de komende maanden gebruikt om de RES verder uit te werken. Halverwege 2020 geven we als regio een eerste inschatting, over hoeveel energie we samen kunnen opwekken. Ook laat de RES zien hoe we zonneparken, windmolens en elektriciteitsleidingen op een passende manier een plek denken te geven in ons landschap. Zo draagt de Cleantech Regio bij aan een halvering van de CO2-uitstoot in Nederland in 2030. 

Lochem Spreekt
Leden van het burgerpanel Lochem Spreekt hebben de link naar de enquête in de mail gekregen.
Overige bewoners kunnen de enquête invullen via www.moventem.nl/lochem.
Ook lid worden van het burgerpanel? Ga dan naar www.lochemspreekt.nl.
De resultaten delen we via www.lochem.nl en www.cleantechregio.nl.

De RES op Lochem.nl
Op de pagina Regionale Energiestrategie (RES) vindt u kaarten, links en meer uitleg.

Bron: Gemeente Lochem

BranjiBranjiBranjiReneBrunsDeKortesWoonsfeerAdvertentie