416
Entree Kulturhus het Kruispunt aangepast

Entree Kulturhus het Kruispunt aangepast

geplaatst op 26-11-2016 door Wakker Laorne
Entree Kulturhus het Kruispunt aangepast

Afgelopen week is de bestrating ter plaatse van de entree van het Kulturhus het Kruispunt op de schop geweest. Ouderen en mensen met een beperking ondervonden tot op heden veel moeite om binnen Kulturhus het Kruispunt te komen.

De nieuwe inrichting bestaat uit een royale trapopgang ter overbrugging van het hoogteverschil tussen de openbare weg en de voordeur. Voor de rolstoelen en rollatorgebruikers is de toegang tot het gebouw vergemakkelijkt middels een hellingbaan.
De fietsenstalling is vergroot en verplaatst naar de rechterzijde van de voordeur. Dit ging ten koste van een parkeerplaats, die aan de zijkant van het pand terugkeert. Bij de fietsenstalling zal binnenkort nog een oplaadpunt voor E-bikes en auto's worden gerealiseerd.
Volgende week zal de toegangsdeur worden voorzien van een automatische deur­opener. Hiermee zal de deur eenvoudiger te openen zijn.

Het project "Een Kruispunt zonder drempels" is financieel mede mogelijk gemaakt door Wakker Laorne, gemeente Lochem, Fonds 1819 en de landelijke ANWB. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door Loonbedrijf Elweco-Medo uit Exel.
Het bestuur van het Kulturhus het Kruispunt verwacht met de genomen aanpassingen dat de toegankelijkheid van het gebouw voor alle gebruikers en bezoekers zal verbeteren.

BranjiDeKortesWoonsfeerGoossensDijkermanSuper SnackBranji