482
JOGG Lochem gaat de verbinding aan met Boomfeestdag 2017!

JOGG Lochem gaat de verbinding aan met Boomfeestdag 2017!

geplaatst op 20-03-2017 door Wakker Laorne
JOGG Lochem gaat de verbinding aan met Boomfeestdag 2017!

Op woensdag 22 maart 2017 vieren we 60 jaar Boomfeestdag! Ook JOGG Lochem besteedt hier aandacht aan door middel van het planten van gratis Fruitbomen op het terrein van 6 basisscholen in de Gemeente Lochem.

Het thema van Boomfeestdag 2017 is: Bomen Verbinden. Elk jaar worden gemiddeld 200.000 bomen geplant. Dan kun je wel nagaan hoeveel bomen er geplant zijn in 60 jaar!

Enkele leuke feitjes:
* 60 jaar Boomfeestdag
* Miljoenen kinderen hebben een eigen boom geplant
* In totaliteit zijn er 10 miljoen bomen geplant
* Dit zijn ruim 2200 voetbalvelden!JOGG Lochem gaat de verbinding aan met Boomfeestdag 2017:
Gemeenten in Nederland worden gestimuleerd om met zoveel mogelijk kinderen uit de gemeente bomen te gaan planten op diverse terreinen in de Gemeente, ook de Gemeente Lochem doet hieraan mee. Daarnaast draagt JOGG Lochem (Jongeren op Gezond Gewicht) op deze dag graag haar steentje bij aan een gezondere omgeving voor jongeren, door het mogelijk te maken dat basisscholen op hun eigen terrein ook een aantal fruitbomen kunnen planten met hun eigen kinderen. JOGG Lochem wil zo, met input van het landelijke JOGG, een extra impuls gegeven aan deze jubileumeditie van de boomfeestdag in de gehele gemeente Lochem.
Natuurlijk worden de fruitbomen onder deskundige leiding van hovenier Mart Servaas geplant. De Gemeente Lochem en Circulus Berkel hebben JOGG Lochem van advies voorzien waaraan het planten van fruitbomen moet voldoen zodat de basisscholen goed zijn ingelicht. Juist daarom is er gekozen voor appel- en perenbomen. JOGG Lochem wil de basisscholen ook op deze dag een handvat geven hoe zij mee kunnen werken aan het creëren van een gezonde omgeving rondom een kind. Natuurlijk is dit ook op een extra stimulans om het onderwijs een leuke beloning op deze dag aan te bieden voor hun participatie aan JOGG Lochem projecten.  De Gemeente Lochem maakt de financiering van de bomen en het planten mogelijk. Een mooie samenwerking tussen alle partijen.

Woensdag 22 maart:
Er hebben 6 basisscholen aangegeven dat zij graag 4 fruitbomen willen planten rondom hun plein of terrein. De 6 basisscholen zijn: Villa 60 te Eefde, de Julianaschool te Almen, de Beatrixschool te Harfsen, de Branink te Laren en de Nettelhorst en de Vennegotte in Lochem.
Wilt u weten hoe dit eruit komt te zien of hoe dit in werking gaat? Kijk dan op de Facebookpagina van JOGG Lochem. Hier zullen wij gedurende de dag updates plaatsen over de geplaatste bomen. Samen maken we er een feestelijke dag van!


Voor meer informatie over JOGG Lochem kunt u contact opnemen met;

Corrie de Zwaan
JOGG Regisseur Lochem
Werkdagen en aanwezig op kantoor; maandag, dinsdag & donderdag.
Op woensdag & vrijdag ben ik bereikbaar per mail en telefoon.


M: C.deZwaan@WelzijnLochem.nl
T: 06-33181100 (direct)

Site JOGG: www.jongerenopgezondgewicht.nl

Site ST. Welzijn Lochem: www.welzijnlochem.nl          

BranjiSuper SnackBranjiBranjiReneBrunsAdvertentie