497
Laren behoort tot de schoonste winkelgebieden van Nederland

Laren behoort tot de schoonste winkelgebieden van Nederland

geplaatst op 31-10-2018 door Wakker Laorne
Laren behoort tot de schoonste winkelgebieden van Nederland

Op 30 oktober jl. zijn tijdens een bijeenkomst de prijzen voor Schoonste winkelgebied 2018 uitgereikt.  De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Nederland Schoon. Het was voor gemeente Lochem de eerste keer dat zij deelnamen aan de verkiezing. De kernen van Laren en Gorssel bezorgden de gemeente Lochem een derde plaats in de categorie kleine gemeenten. In totaal streden 581 winkelgebieden uit 125 gemeenten mee om de felbegeerde titel. Het winkelgebied van Laren werd uitgeroepen tot derde schoonste winkelgebied voor kleine kernen.

Met een bus werd de bijeenkomst door een delegatie vanuit Lochem bezocht. Namens de Larense ondernemersvereniging waren Ad de Korte en Greet Klijnstra aanwezig bij de uitreiking in Rotterdam. Zij werden vergezeld door vertegenwoordigers van de dorpsraad en ondernemers uit Gorssel en een delegatie namens Circulus Berkel en beleidsambtenaar van gemeente Lochem. Bij terugkomst werden zij ontvangen in de kantine van Circulus Berkel door genodigden waaronder de wethouders Bert Groot Wesseldijk en Henk van Zeijts voor een officieus felicitatiemoment.

Bij de beoordeling van de winkelgebieden wordt gekeken naar de aanwezigheid van zwerfvuil. Maar ook veiligheid, graffiti, bereikbaarheid en verfraaiing zijn onderdelen van de eindbeoordeling. In de totaalklassement eindigde Gorssel op een 78e plek en Laren op een welverdiende 11e plaats. Deze ranking geeft een waardering voor de betrokkenen die zorgdragen bij een schoon en aantrekkelijk dorpsaangezicht.

Aan elk deelgenomen dorpskern, Gorssel en Laren, werd door gemeente Lochem een cadeau aangeboden in de vorm van een duo-afvalbak staande op een betonnen voet. De duo-afvalbak zal een mooie plek verkrijgen in de nu al ‘schone’ winkelstraat van Laren.

GoossensAdvertentieBranjiBranjiBranjiBranji