463
Laren weer 'fris' na schoonmaakbeurt

Laren weer 'fris' na schoonmaakbeurt

geplaatst op 10-03-2018 door Wakker Laorne
Laren weer 'fris' na schoonmaakbeurt

Een enthousiaste groep vrijwilligers hebben zaterdag 10 maart jl. de bermen in en rondom Laren weer ontdaan van het nodige zwerfvuil. Daarmee ligt Laren e.o. er weer 'fris' en schoon bij. De werkgroep Leefbaarheid kan terug kijken op een geslaagde actie.

Onder een opklarende hemel en een temperatuur van circa 12 graden vertrokken de vrijwilligers, uitgerust met afvalgrijper en vuilniszakken, het buitengebied in. De vrijwilligers liepen in groepen de uitgestippelde routes. Na vele jaren heeft de werkgroep inzichtelijk waar 'veel' afval te vinden is. De route langs de Ooldselaan spant al jaren lang de kroon. Als gevolg van het vele verkeer richting en vanaf de A1 is op deze route meer afval aanwezig dan op andere routes. 

Het zwerfafval varieert van drankflesjes en -blikjes tot plastic verpakkingsmaterialen, bouwmateriaal, meubelstukken, fietsen en dit jaar ook hennepafval. Het zwerfafval wordt verzameld en afgevoerd naar een beschikbaar gestelde container van Circulus Berkel. Na het voltooien van de route werden de vrijwilligers ontvangen in de werkplaats van Lubberding en getrakteerd op een welverdiende 'onmundig' grote gehakt bal van Aris Frieterie. 

De werkgroep Leefbaarheid dankt de vrijwilligers nogmaals voor hun inzet maar wil volgend jaar proberen om meer en/of nieuwe deelnemers te vinden die een zaterdagmorgen de handen uit de mouwen willen steken. Het is in het belang voor ons allen en geeft weer een mooie uitstraling van het dorp. "Een schoon Laren ligt voor het oprapen".

 

BranjiBranjiReneBrunsBranjiDijkermanSuper Snack