458
Metalen verpakkingen nu ook bij plastic verpakkingen

Metalen verpakkingen nu ook bij plastic verpakkingen

geplaatst op 30-03-2015 door Wakker Laorne

 

Inwoners van de gemeente Lochem kunnen vanaf 1 april ook hun metalen verpakkingen zoals blikjes bij hun plastic verpakkingen en drankenkartons aanbieden. Nieuwe scheidingstechnieken zorgen ervoor dat plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons van elkaar gescheiden kunnen worden. Dat betekent voor u dat metalen verpakkingen vanaf heden welkom zijn in de oranje container.
Met de nieuwe manier van inzamelen introduceren we ook een nieuwe term: PMD. Ofwel: Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen en Drankenkartons. Drie recyclebare stromen die u vanaf 1 april gecombineerd aan kunt bieden.  

 

Hoe biedt u PMD aan?
Voor al deze verpakkingen is het belangrijk dat u ze leeg aanbiedt. Vul lege blikjes of pakken daarom niet met ander afval voordat u ze in uw container deponeert.

 

Vier aandachtspunten op een rij:
- Zorg dat de verpakkingen leeg zijn
- Doppen en deksels mogen op de verpakking blijven
- Buig deksels van conservenblikken naar binnen (denk om scherpe randen)
- Vouw drankenkartons plat en plaats de dop weer op de verpakking

 

Wat zijn metalen verpakkingen?
Conservenblikken, drankblikjes, kattenvoerverpakkingen; de bekendste metalen verpakking is natuurlijk het blikje. Maar ook siroopflessen van metaal, tubes en deksels. De meeste metalen verpakkingen zijn gemaakt van staal, een klein deel van aluminium. Het zijn waardevolle verpakkingen want al dit metaal kan eindeloos worden gerecycled. Onderandere spuitbussen van haarlak of toiletverfrisser en verfblikken mogen niet in de oranje container.

 

Wat besparen we?
Met het recyclen besparen we grondstoffen als ijzererts en bauxiet en de energie die nodig is voor de winning en productie. Zo kost de productie van aluminium maar liefst 20 maal meer energie dan hergebruik en omsmelten van aluminium!

 

Wat hoort wel en niet bij de inzameling van PMD?
Klik hier voor een overzicht van PMD.

 

 

Airco HarkinkAdvertentieDijkermanBranjiBranjiBranji