969
Nieuwbouw scholen vertraagd door stijgende kosten

Nieuwbouw scholen vertraagd door stijgende kosten

geplaatst op 13-10-2019 door Wakker Laorne

Een tekort aan personeel in de bouw en de benodigde materialen zorgt voor prijsstijgingen. Deze problemen leiden ook tot vertraging van het project.

Het is de bedoeling dat drie basisscholen vanaf augustus 2021 ondergebracht worden in een nieuw pand aan de Verwoldseweg. Op dit moment zijn de Branink en de Prins Willem Alexanderschool op deze locatie gevestigd en daarbij zou ook Bartiméus, een school voor blinde en slechtziende leerlingen, bijkomen. Het Bartiméus is momenteel gehuisvest in een pand aan de Graanweg in Lochem.

De gemeente Lochem en de schoolbesturen willen een kostenstijging beperken. En zorgvuldigheid gaat boven snelheid, aldus wethouder Henk van Zeijts. Het is volgens de partijen niet simpel om een manier te vinden om het beschikbare budget van 5,8 miljoen euro en de geraamde kosten van 7,1 miljoen euro bij elkaar te brengen. 

,,Ons uitgangspunt is en blijft een schoolgebouw van hoge kwaliteit voor goed onderwijs. Een gezond binnenklimaat voor de kinderen in de school vinden we belangrijk,’’ aldus Van Zeijts. ,,Ook willen en moeten we wettelijk voldoen aan de eisen voor energiegebruik.’’

Hoeveel vertraging kunnen de betrokken partijen op dit moment niet aangeven. Dat komt omdat de architect pas aan de slag kan met het ontwerp, als de opdrachtgevers het eens zijn over de oplossingen. De keuze voor het nieuwe schoolgebouw aan de zuidkant van het terrein aan de Verwoldseweg verandert door deze ontwikkelingen niet.

Bron: De Stentor

Airco HarkinkReneBrunsSuper SnackBranjiAdvertentieGoossens