486
Parkbanken klaar voor het nieuwe seizoen

Parkbanken klaar voor het nieuwe seizoen

geplaatst op 31-03-2017 door Wakker Laorne
Parkbanken klaar voor het nieuwe seizoen

Het voorjaar heeft haar intreden gedaan, met temperaturen in maart van boven de 20 graden begint de natuur snel te ontwaken.... Een mooie gelegenheid voor een ommetje in of rond het dorp. De parkbanken staan klaar voor een nieuw seizoen.

In november 2016 heeft de werkgroep Leefbaarheid na een uitvoerige inventarisatie van de parkbanken in en rond het dorp Laren overleg gehad met gemeente Lochem over de staat en het nodige onderhoud van de parkbanken. In de winterperiode heeft Circulus-Berkel de parkbanken die in 'slechte' staat verkeerden een flinke opknapbeurt gegeven. De parkbank aan de Deventerweg was dusdanig beschadigd dat deze geheel vernieuwd is.

De houten parkbanken aan de Dorpsstraat en Deventerweg zullen begin april in opdracht van de werkgroep Leefbaarheid worden vervangen. De bestaande houten parkbanken dateren uit 1999 en zijn destijds geplaatst ter gelegenheid van de herinrichting van de Dorpsstraat. Allround bedrijf LubLab zal de sterk verweerde parkbanken vervangen door een luxe parkbank passend binnen het straatbeeld.

De luxe parkbank bij de Infoboom krijgt daarbij extra aandacht. De parkbank maakt namelijk deel uit van de Wakker Award 2015 welke in november 2016 is uitgereikt aan het bestuur en vrijwilligers van Toeristenbelang Laren.

 

BranjiGoossensAdvertentieBranjiReneBrunsBranji