427
Snel internet buitengebied dichtbij

Snel internet buitengebied dichtbij

geplaatst op 02-11-2017 door Wakker Laorne

Het persbericht van de gemeente Lochem:

Snel internet buitengebied dichtbij

De gemeente Lochem zet een nieuwe stap in de realisatie van een buizennetwerk voor glasvezel. Daarmee komt snel internet in het buitengebied dichtbij. Na een aanbod van KPN om glasvezel aan te leggen in de buizen, rapporteert het college van B&W daarover aan de gemeenteraad.

 Wethouder Bert Groot Wesseldijk: “Deze duidelijkheid over de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Lochem is prachtig nieuws. Wij zijn erg blij met het aanbod van KPN. Voor onze inwoners en bedrijven in het buitengebied geeft dit de meeste kans op een glasvezelaansluiting. Vooral omdat KPN een groot marktaandeel heeft in het buitengebied”. Als het lukt om tot overeenstemming met KPN te komen, is de intentie om in het eerste half jaar van 2018 te beginnen met de aanleg van het buizennetwerk.

Aanbod

Voor de zomer heeft de gemeenteraad van Lochem ingestemd met het plan om een netwerk van mantelbuizen te ontwikkelen, op voorwaarde van participatie van tenminste één provider. In juli deed de gemeente een oproep aan de telecommarkt om in het buizennetwerk te participeren. Hierop reageerden meerdere partijen, waaronder KPN. De gemeente en KPN hebben nu de intentie uitgesproken om het project te realiseren. De komende weken gaan beide partijen verder met elkaar in gesprek om te komen tot een samenwerkingsovereenkomst.

Gemeente neemt de leiding

De afgelopen jaren heeft de gemeente Lochem samen met de omliggende gemeenten intensief overleg gevoerd met diverse partijen en provincie Gelderland om grootschalige aanleg van glasvezel in de Achterhoek voor elkaar te krijgen. Dit leidde niet tot concreet resultaat. De gemeente besloot daarom samen met een aantal Achterhoekse gemeenten om het heft in eigen hand te nemen en een alternatief plan te ontwikkelen voor de aanleg van een buizennetwerk. In juni van dit jaar heeft de raad daarvoor € 4 miljoen beschikbaar gesteld.

 

 

 

 

Super SnackDijkermanGoossensAirco HarkinkReneBrunsAdvertentie