375
Toeristenbelang wint Wakker Award 2015

Toeristenbelang wint Wakker Award 2015

geplaatst op 06-11-2016 door Wakker Laorne
Toeristenbelang wint Wakker Award 2015

Toeristenbelang Laren heeft uit handen van de werkgroep Leefbaarheid de Wakker Award 2015 in ontvangst genomen. Tijdens de jaarlijkse feestavond werd het bestuur en de vele vrijwilligers van Toeristenbelang compleet verrast door een stel "Pieterpadders".De uitbundig verklede wandelaars bleken de leden van de werkgroep Leefbaarheid te zijn die op een ludieke wijze de feestavond kwamen verstoren voor het uitreiken van de Wakker Award.

De werkgroep Leefbaarheid reikt sinds 1996 (bijna) jaarlijks de Wakker Award uit aan een persoon of groep personen die zich vanwege een bijzondere inspanning verdienstelijk heeft gemaakt voor het - leefbaar maken of houden - van het dorp Laren. De Wakker Award is een stimuleringsprijs om de inzet van deze persoon of personen, veelal op vrijwillige basis, op een bijzondere wijze te waarderen. Begin dit jaar kregen inwoners van Laren e.o. de mogelijkheid om nieuwe kandidaten aan te melden. De werkgroep Leefbaarheid koos unaniem uit de voorgedragen kandidaten de vrijwilligers van Toeristenbelang als winnaar van de Wakker Award 2015.

Het bestuur en alle vrijwilligers van Toeristenbelang zetten zich belangeloos in om jaarlijks een aantal evenementen te organiseren. Het bouwen en ontsteken van het paasvuur, de natuurpannenkoekenritten voor auto en fiets of de plattelandswandelingen door de bossen en over de landerijen en boerenerven zijn zo maar enkele activiteiten. De evenementen zijn inmiddels een begrip in de regio. Met veel passie en enthousiasme worden, veelal in de weekeinden, de fiets- en wandeltochten georganiseerd die leiden door de prachtige omgeving van Laren.

Na de voordracht van de "Pieterpadders" en de lovende woorden richting de aanwezigen kreeg voorzitter Teun Schutte de gelegenheid om de Wakker Award te onthullen. De Wakker Award 2015 is een luxe houten parkbank voorzien van een stalen strip met inscriptie verzorgd door Lasbedrijf Dijkerman. De parkbank maakt daarnaast deel uit van het project "parkbanken in en om dorp Laren" en zal worden geplaatst in het centrum van Laren.

DijkermanBranjiDeKortesWoonsfeerBranjiBranjiGoossens