447
Wij doen ons licht aan

Wij doen ons licht aan

geplaatst op 31-10-2014 door Wakker Laorne
Wij doen ons licht aan

"Wij doen ons licht aan", samenwerkingsactie van de Branink school en wijkagent

Op woensdag 29 oktober 2014 organiseerde de Branink school in samenwerking met de wijkagent Henk Jan Bruntink en twee agenten in opleiding met behulp van materialen van de ANWB het project "Wij doen ons licht aan”.

Het doel van dit project is om de veiligheid van fietsers, vooral die van kinderen op de fiets, te verbeteren. Nu het ‘s avonds weer vroeger donker wordt, is het licht op de fiets een belangrijk onderdeel. Kinderen gaan veelal met de fiets naar school of naar een sportvereniging en daarom is het belangrijk dat zij goed zichtbaar zijn voor de medeweggebruikers.

 

Gedurende de woensdagmorgen werden door ouders en de fietsenmakers Bertram Stegink en Wilfried Kok alle fietsen van de schoolgaande kinderen gecontroleerd op diverse punten. Het licht, de reflectoren, de remmen, de ketting, de banden en de bel werden goed onderzocht en daar waar nodig gerepareerd. Een goedgekeurde fiets werd deze voorzien van de OK sticker. Aan het eind van de morgen waren  nagenoeg alle fietsen voorzien van deze sticker. Bij enkele fietsen hadden de fietsenmakers het nodige werk te verrichten.

 

Naast de uitgevoerde fietsencontroles gaf wijkagent Henk Jan Bruntink voorlichting aan de kinderen in de klas over veilig fietsen naar school en over verlichting op de fiets. 

Het mooie initiatief van de Branink school samen met de wijkagent en ANWB, leverde een super geslaagde morgen op!

AdvertentieGoossensDeKortesWoonsfeerBranjiDijkermanSuper Snack