1047
Winkelgebied Laren scoort een dikke 8

Winkelgebied Laren scoort een dikke 8

geplaatst op 01-11-2019 door Wakker Laorne
Winkelgebied Laren scoort een dikke 8

Tijdens de verkiezing Schoonste Winkelgebied heeft het centrum van Laren een score gekregen van 8,11 daarmee is het dorp in de totale ranglijst geëindigd op een verdiende 13e positie.

De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Nederland Schoon. De stichting wil zwerfafval in Nederland bestrijden of liever nog voorkomen. Zij voeren campagnes tegen zwerfafval, doen onderzoek, adviseren bedrijven en zetten aanstekelijke acties op.

Stichting Nederland Schoon doet sinds 2012, in het kader van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing, elk jaar onderzoek naar de schoonheidsgraad van Nederlandse winkelgebieden. Voor de verkiezing van 2019 zijn 480 winkelgebieden in 110 gemeenten onderzocht. De verkiezing is verdeeld in verschillende categorieën. In de categorie kleine gemeente is gemeente Lochem op een 3e plek geëindigd.

Categorie Kleine Gemeente

De Wolden wint in de categorie Kleine Gemeente omdat de winkelgevels erg schoon zijn en je er geen sporen van vandalisme ziet.

  1. De Wolden
  2. Veere
  3. Lochem

Meer weten? 

Wil je meer weten over hoe de Schoonste Winkelgebied Verkiezing werkt, lees dan ook de spelregels en de toelichting op de verkiezing. Deelnemers kunnen voor extra informatie over scores ten opzichte van andere winkelgebieden en gemeenten ook het Scorebord Schone Winkelgebieden raadplegen. 

ReneBrunsDijkermanBranjiAdvertentieAirco HarkinkSuper Snack