412
Zuivel- en sappakken voortaan in de oranje container

Zuivel- en sappakken voortaan in de oranje container

geplaatst op 16-01-2015 door Wakker Laorne

Vanaf 1 januari 2015 kunnen inwoners van de gemeente Lochem zuivel- en sappakken aanbieden bij het kunststof verpakkingsmateriaal. Dat betekent dat u voor deze pakken gewoon uw oranje container mag gebruiken. Heeft u geen oranje container? U kunt de zuivel- en sappakken kwijt in de verzamelcontainer voor kunststof verpakkingen.

Door nieuwe scheidingstechnieken proberen we het inzamelen van herbruikbare afvalstromen voor bewoners steeds eenvoudiger te maken. Zo is het nu mogelijk zuivel- en sappakken en kunststof verpakkingsmateriaal gecombineerd aan te bieden. Wel is het van belang dat u de pakken goed leegmaakt, de eventuele dop terugplaatst en door dubbelvouwen de verpakking zo klein mogelijk maakt.

Schoner = beter recyclebaar
Voor beide typen verpakkingen geldt: schoner afval is beter verwerkbaar en levert een hoger hergebruikpercentage op. In de sorteerfabriek worden beide stromen van elkaar gescheiden in herbruikbare soorten. Drankenkartons bevatten papier, plastic en aluminium; waardevolle grondstoffen die van elkaar gescheiden en hergebruikt kunnen worden. Ook kunststof verpakkingsafval wordt gesorteerd in diverse soorten plastic, waarna het na een aantal bewerkingen als grondstof weer terug kan naar de fabrikant.

In januari vindt u onder meer in uw huis-aan-huisblad meer informatie over kunststof verpakkingen, zuivel- en sappakken en herbruikbare stromen.

Kies voor elkaar, minder afval, meer grondstoffen

AdvertentieSuper SnackBranjiDijkermanGoossensDeKortesWoonsfeer