578
Bomen planten langs de Oude Holterweg

Bomen planten langs de Oude Holterweg

geplaatst op 21-03-2016 door Wakker Laorne
Bomen planten langs de Oude Holterweg

De vrijwilligersorganisaties gaan de komende jaren de bomen verzorgen en in ruil daarvoor ontvangen zij een zakcentje van de gemeente Lochem.De werkgroep Laren Energie en Fietsdorp Laren neemt bij wijze van proef een deel van het bomenbeheer van de gemeente Lochem over in ruil voor geld. De beide groepen krijgen geld voor het planten van de bomen en de gemeente is minder tijd en geld kwijt aan bomenbeheer.

Onlangs zijn er eikenbomen gekapt en afgelopen zaterdag zijn er dus door de vrijwilligers van Laren Energie en Fietsdorp Laren zo'n 100 beuken en lindes ingeplant langs de Oude Holterweg. De eerste 3 jaar verzorgen deze groepen de bomen en nemen op die manier de gemeente flink wat werk uit handen. Na 3 jaar neemt de gemeente het beheer over.

Volgens de vrijwilligers is het relatief eenvoudige manier om iets voor je verenigingskas te verdienen. De werkgroep Laren Energie wil geld besteden aan duurzame energie en Fietsdorp Laren wil met deze opbrengst Laren nog nadrukkelijker neerzetten als Fietsdorp. Ondanks het vele graafwerk en verdelen van houtsnippers was het erg gezellig en werd er genoten van de koffie en broodjes.

Zoals gezegd gaat het om een pilotproject van de gemeente. De gemeente wil dit verder uitbreiden want in de toekomst moeten er jaarlijks 500 tot 750 zieke of oude laanbomen in het buitengebied worden gekapt. In de toekomst kunnen er andere verenigingen voor deze bomenplantklus in aanmerking komen.

BranjiAdvertentieBranjiBranjiGoossensBranji