606
Digitale informatieavond Klompenpad Laren

Digitale informatieavond Klompenpad Laren

geplaatst op 10-04-2021 door Wakker Laorne
Digitale informatieavond Klompenpad Laren

In Laren wordt de komende maanden hard gewerkt aan een nieuw aan te leggen Klompenpad. De belangenvereniging Wakker Laorne, de gemeente Lochem, de Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in samenwerking met de provincie Gelderland gaan samen met bewoners en partijen in een Larens gebied een wandelroute realiseren, die een bepaald landschap en de cultuurhistorie daarvan in beeld moet brengen. De digitale startavond is op 20 april en begint om 19.30 uur.

Momenteel zijn er in de provincies Gelderland en Utrecht, door de SLG en het Landschap Erfgoed Utrecht reeds 131 Klompenpaden gerealiseerd. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk over boerenland. Het zichtbaar maken en herstellen van oude paden is daarbij één van de belangrijkste doelen. De combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten, maar ook voor de bewoners die zodoende een stukje van hun eigen omgeving ontdekken. Ook in Harfsen zijn de voorbereidingen gestart voor een te realiseren Klompenpad.

Inmiddels heeft zich in Laren een groep mensen gevormd die samen met de gemeente en SGL de kar gaan trekken voor dit project. Op de officiële startavond zullen dan ook de eerste ideeën gepresenteerd worden door de werkgroep. Maar aanvullende ideeën zijn natuurlijk van harte welkom, daarom wordt een ieder die meent belangrijke informatie te hebben, voor het te realiseren Klompenpad hierbij uitgenodigd om zich aan te melden.

Dit kan bij Jan Eggink, 06-10550220 of via janendinie@kpnmail.nl

 

BranjiAdvertentieSuper SnackBranjiBranjiBranji