1396
Fase 2 Laren30! gaat van start

Fase 2 Laren30! gaat van start

geplaatst op 23-09-2020 door Wakker Laorne
Fase 2 Laren30! gaat van start

Bericht van de gemeente Lochem:

Verbetering 30 km zone in Laren
Tijdelijke afsluiting centrum Laren, verkeer wordt omgeleid

Er moet minder hard gereden worden door het centrum van Laren. Daarom passen we de 30km zone in Laren aan. Het gaat om de Rengersweg, Dorpsstraat en Deventerweg. Voor de zomer voerden we het eerste deel van de aanpassingen uit. In de laatste maanden van dit jaar voeren we de overige werkzaamheden uit.

Vanaf 28 september starten we met de aanleg van een chicane op de Rengersweg bij het begin van de bebouwde kom. Vanaf dan geldt er een omleidingsroute. Deze omleidingsroute loopt via de Deventerweg – Holterweg en N332. Ook verkeer uit de richting Almen wordt omgeleid.  

Wat gaat er gebeuren?
Samen met Wakker Laorne maakten we plannen om de verkeersveiligheid in Laren te verbeteren. Om dat te bereiken willen we dat verkeer met een lagere snelheid door Laren rijdt. We verbeterden daarom al een aantal kruisingen van de Dorpsstraat en Deventerweg in de bebouwde kom. Ook kwamen er zebrapaden om de doorgaande route door Laren goed en veilig te kunnen oversteken. De komende periode gaan we de volgende onderdelen uitvoeren:

  • Op de Rengersweg komt een chicane bij het begin van de bebouwde kom;
  • Het plateau Rengersweg – Braninkkamp verbeteren we;
  • Het plateau Deventerweg – Postelstraat – Veldhoenkamp verbeteren we.  

Wanneer wordt er gewerkt?
Het werk is in delen opgesplitst en wordt steeds per kruising uitgevoerd. Op die manier houden we Laren bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Ook kan dan het openbaar vervoer blijven rijden.

Vanaf 28 september tot en met 21 oktober maken we de chicane in de Rengersweg. Tussen 12 oktober en 28 oktober voeren we ook werkzaamheden uit aan het plateau Braninkkamp – Rengersweg. Voor deze werkzaamheden geldt een omleidingsroute.

Vanaf 2 november tot en met 18 november werken we aan het plateau Deventerweg – Postelstraat – Veldhoenkamp.

Volg de omleidingsroute en houd rekening met elkaar
Enige overlast kunnen we helaas niet voorkomen. We vragen u om de aangegeven omleiding te volgen. En op de omleidingsroute met gepaste snelheid te rijden. Zo houden we ook tijdens de werkzaamheden rekening met elkaar en met de aanwonenden.

** AANVULLENDE INFORMATIE **

De afsluiting geldt voor alle verkeersdeelnemers. 
Zolang de aannemer aan de chicane werkt kunnen fietsers nog steeds van de huidige fietsroute gebruik blijven maken. Omleiding voor fietsers begint zodra men aan plateau begint.

BranjiDeKortesWoonsfeerBranjiBranjiDijkermanBranji