1371
Nazorg Ooldselaan

Nazorg Ooldselaan

geplaatst op 09-02-2020 door Wakker Laorne
Nazorg Ooldselaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De reconstructiewerkzaamheden aan de Ooldselaan zijn inmiddels afgerond. De situatie is op een groot aantal punten verbeterd.

De weg is optisch smaller en de steilheid van de plateaus is met name op het 60 km deel goed passend bij de maximum snelheid. Dat rechts nu voorrang heeft noopt de automobilisten tot voorzichtigheid op de kruisingsvlakken.

Er zijn echter ook nog een aantal punten waar we als Wakker Laorne in samenspraak met aanwonenden niet tevreden over zijn. Dit betreft vooral de situatie binnen de bebouwde kom. Het kruisingsvlak Ooldselaan-Deventerweg is breder geworden en de verkeerszuilen zijn verdwenen om het vrachtverkeer meer ruimte te geven bij het nemen van de bocht. Het gevolg is echter wel dat er eerder harder gereden wordt dan langzamer.

We zijn in gesprek met de gemeente om te kijken wat hier aan gedaan kan worden. Verder is de zichtbaarheid (kleurcontrast) van de plateaus ook nog onderwerp van gesprek. Binnenkort zal de gemeente (tijdelijk) een matrixbord (snelheidsaanduiding) plaatsen om automobilisten extra te duiden op de maximum snelheid.

DeKortesWoonsfeerBranjiReneBrunsBranjiAdvertentieBranji