446
BUUV komt buurt maken!

BUUV komt buurt maken!

geplaatst op 26-03-2016 door Wakker Laorne
BUUV komt buurt maken!

De sociale buurtmarktplaats BUUV gaat in de gemeente Lochem van start. Vanaf begin april 2016 kunnen alle inwoners van de gemeente Lochem BUUV worden.

Wat is BUUV?

BUUV is de buurtmarktplaats voor en door bewoners binnen de gemeente Lochem. Via BUUV kun je anderen ontmoeten, samen iets ondernemen of elkaar helpen met van alles. Dit kan van alles zijn: koken, gezelschap, boodschappen doen, een klus in huis of tuin. Iedereen heeft wel eens een vraag en ook iets te bieden. Bij BUUV is het niet "voor wat hoort wat". Als BUUV hoef je echt niet altijd klaar te staan. Je kan ook af en toe een handje helpen; gewoon wanneer het jou uitkomt. Aan BUUV zij geen kosten verbonden, alleen soms onkostenvergoeding voor materiaal of reiskosten bij vervoer. Beter een goede BUUV dan een verre vriend

Voor wie is BUUV?

BUUV is voor iedereen met een vraag of aanbod. Bijvoorbeeld voor nieuwe inwoners van Lochem, die mensen willen leren kennen. Ouderen die niet stil willen zitten en hun kennis willen delen. Gezinnen die alleenstaanden uitnodigen om te komen eten. Wijkverpleegkundigen die mensen zoeken om iemand naar het ziekenhuis te begeleiden. Creatievelingen die elkaar vinden om samen mooie dingen te maken. Mensen met een beperking die soms hulp kunnen gebruiken en graag hun talenten laten zien. Tuinhelden zonder tuin. Koffieliefhebbers die met elkaar de dag doornemen. Klushelden, oppasmoeders, kooktalenten, theaterliefhebbers en sportmaatjes. BUUV is voor iedereen en voor alle leeftijden. BUUV mee!

BUUV Lochem zoekt ondersteuners en ambassadeurs!

Om BUUV tot een succes te maken, zijn wij op zoek naar inwoners die zich willen inzetten voor BUUV. Dat kan op vele manieren.

• Meehelpen in het BUUV bemiddelingsteam;

• Eén van de gezichten van BUUV worden in jouw buurt of kern (eventueel worden er foto’s van je gemaakt om BUUV bekender te maken);

• BUUV promoten bij bijvoorbeeld evenementen;

Woon je in de gemeente Lochem en wil jij je inzetten voor BUUV? Of heb je al een vraag of een aanbod die op BUUV mogen worden geplaatst? Stuur dan een mail naar info@lochem.buuv.nu, ter attentie van Wendy Goodin. Zij neemt wanneer nodig contact met je op om nader kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.

Kijk ook op www.lochem.buuv.nu

 

ReneBrunsBranjiSuper SnackDeKortesWoonsfeerAirco HarkinkBranji