386
Crossbaantje naast de Welkoop maakt plaats voor appartementen.

Crossbaantje naast de Welkoop maakt plaats voor appartementen.

geplaatst op 07-10-2016 door Wakker Laorne
Crossbaantje naast de Welkoop maakt plaats voor appartementen.

Er zijn nieuwe, vergevorderde plannen voor de bouw van zes appartementen aan de Rengersweg tussen de dierartsenpraktijk en de Welkoop. Met deze plannen krijgt het braakliggende terrein na vele jaren weer een passende bestemming. Opdrachtgever en initiatiefnemer is Harold Reurslag.

Ruim een jaar geleden deed Wakker Laorne i.s.m. Hegeman Bouwontwikkeling en de gemeente een ultieme een poging om belangstellenden te vinden voor een woning of appartement op dit terrein, dat nu al ruim 10 jaar wacht op een passende invulling. Het was de bedoeling om in een open gesprek met gegadigden, architect en bouwbedrijf de behoeftes en mogelijkheden te onderzoeken. Helaas kwam op de oproep geen serieuze respons.
Intussen hoor je in Laren sinds enkele maanden steeds vaker, dat er toch plannen zijn met het Gat van Laren. Harold onthult in gesprek met ons zijn plannen en geeft de actuele status.

Er worden zes huurappartementen gebouwd in twee bouwlagen: drie op de begane grond en drie op de verdieping. Het woonoppervlak van ieder appartement is ca. 100 m2 en de inhoud is ca. 300 m3. Het appartement heeft een ruime woonkamer met open keuken, 3 slaapkamers en een ruime badkamer. De benedenwoningen hebben een tuin op het zuidwesten, de bovenwoningen een dakterras van ca. 100 m2. Met deze appartementen, die een betaalbare huur moeten opbrengen, verwacht Harold in een behoefte te voorzien van met name jonge gezinnen en nieuwkomers op de woningmarkt. Echter ook andere gegadigden, b.v. senioren, worden niet uitgesloten. 

Het plan heeft intussen de goedkeuring van de welstandscommissie en  als ook de geplande parkeervoorziening de goedkeuring van de gemeente heeft, kan de omgevingsvergunning worden aangevraagd. De start van de bouw verwacht Harold in januari 2017.

De jeugd van met name de Boerkamp kan zich dus nog slechts enkele maanden uitleven op het tot fietscrossbaantje omgebouwde “Gat van Laren”.  We zijn ervan overtuigd, dat met de nieuw te bouwen appartementen een bijdrage wordt geleverd aan de woningbehoefte voor een minder kansrijke groep woningzoekenden in Laren. Bovendien zal de entree van Laren aan de Rengersweg niet langer ontsiert worden door het haveloze terrein naast de Welkoop en verdwijnt het “Gat van Laren”.

DeKortesWoonsfeerDijkermanSuper SnackBranjiBranjiAdvertentie