350
Doe mee met het team Aardgasvrij Laren!

Doe mee met het team Aardgasvrij Laren!

geplaatst op 15-07-2020 door Wakker Laorne
Doe mee met het team Aardgasvrij Laren!

In Laren werken we aan een plan om gezamenlijk veel energie te besparen. De resterende energie die we nodig hebben halen we uit duurzame bronnen. Daarmee bereiden we ons op een haalbare en betaalbare manier voor op het afscheid van aardgas voor verwarming, warmwatervoorziening en koken. We doen dat met elkaar, in de projectgroep Aardgasvrij Laren, een initiatief van Wakker Laorne. We hebben drie werkgroepen: Eén groep bewoners gaat met de Techniek aan de gang. Een andere groep gaat met Financiën en Juridische zaken aan het werk. En een derde groep met Communicatie en Participatie. 

Voor alle werkgroepen zoeken we vrijwilligers die betrokken zijn met het dorp! Het mooiste is natuurlijk als je zelf in Laren, Exel of de omliggende buurtschappen woont. 

Werkgroep Techniek

Enige affiniteit met isolatiemaatregelen en verwarmingstechnieken is handig. Een bouwkundige achtergrond is ook welkom, maar niet noodzakelijk. De groep ‘Techniek’ gaat de aardgasvrij scenario’s in beeld brengen voor verschillende woningtypes in de kern en het buitengebied van Laren.

Werkgroep Financieel en Juridisch

Algemene kennis van juridische of financiële zaken is zeer welkom! In de groep ‘Financieel en Juridisch’ gaan we de juridische haalbaarheid van de aardgasvrij scenario’s checken. We maken een financiële analyse van de duurzame warmteopties en maken deze zo concreet mogelijk voor alle bewoners. 

Werkgroep Communicatie en Participatie

Voorkennis van aardgasvrij is niet nodig, enthousiasme is de belangrijkste vereiste. De groep ‘Communicatie en Participatie’ gaat het Communicatieplan uitvoeren: bijvoorbeeld meehelpen bij de totstandkoming en het onderhouden van een goede website, het schrijven van artikelen voor de nieuwsbrief of de krant, of meedenken en organiseren bij bewonersbijeenkomsten. 

De werkgroepen wordt begeleid door een professioneel team. Daarbij leveren alle deelnemers aan Aardgasvrij Laren kennis en ideeën aan. Ook de gemeente Lochem zal met raad en daad bij staan. De geschatte tijdsbesteding is gemiddeld twee tot vier uur per week. 

Lijkt het je leuk deel te nemen aan een enthousiaste werkgroep? Of wil je nog wat meer weten? Neem dan contact op met:

 
DijkermanBranjiAirco HarkinkReneBrunsDeKortesWoonsfeerBranji