1467
*Grote belangstelling openhuis ’t Talma

*Grote belangstelling openhuis ’t Talma

geplaatst op 28-11-2015 door Wakker Laorne
*Grote belangstelling openhuis ’t Talma

Zo ongeveer heel Laren begaf zich vrijdagmiddag naar ’t Talma aan de Heuvelstraat om het zojuist geopende woonzorggebouw zowel van buiten als van binnen grondig te bekijken. En het was de moeite waard om  de eenmalig geboden  kans aan te grijpen om het met zorg ingerichte interieur van ’t  Talma te bewonderen. Vanaf dinsdag 1 december zullen de eerste 18 bewoners er hun intrek nemen. 

De opening werd verricht door wethouder Trix van der Linden met het onthullen van een glasmozaïek, dat boven de ingang is aangebracht en een sierlijk contrast vormt met de kleurrijke gevelsteen en de grote glasvlakken in de gevel. Het glaskunstwerk is gemaakt door Hermine van der Does uit Laren. (www.vanderdoesglas.com)

De genodigden en belangstellenden konden in afwachting van dit gebeuren genieten van Johnny and the Gangsters of Love, die in hun cabriolet menig bekend rocknummer uit de jaren 60/70 over het ’t Talmaplein lieten schalmen.

Aan de opening ging een officiële bijeenkomst in de kerk en Kulturhus vooraf. Hier werd door een aantal sprekers voor zo’n kleine 200 genodigden teruggeblikt op de diverse stadia in het ontwikkeltraject van ’t Talma.  Het is duidelijk dat er alles aan is gedaan om voor de zorgvragende bewoner een woonomgeving te creëren,  waarin hij/zij zich thuisvoelt en binnen zijn/haar beperkte mogelijkheden optimaal kan functioneren.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé: www.facebook.com/margaklompe en het artikel in de Stentor van 28 november.

GoossensAdvertentieBranjiSuper SnackDeKortesWoonsfeerAirco Harkink