499
*Schoneveld: bouwvlag in top

*Schoneveld: bouwvlag in top

geplaatst op 30-03-2015 door Wakker Laorne
*Schoneveld: bouwvlag in top

Vrijdagmiddag 27 maart werd onder toeziend oog van een groep genodigden, toekomstige bewoners en belangstellenden de vlag gehesen op een van de 13 in aanbouw zijnde woningen. Voor deze 7 rijwoningen en 6 tweekappers tekenden de startersvereniging Noorder Esch samen met Janssen de Jong Bouw het bouwplan.

De ceremonie werd vooraf gegaan door een welkomstwoord van Janssen de Jong Bouw en een korte toelichting door Mark van Esterik van de startersvereniging. Mark verwoordde in het kort het initiatief van een aantal starters op de woningmarkt, nu vier jaar geleden, tot aan de overgang naar realisatie van het bouwplan.  Hij richtte zich daarbij speciaal tot Jarno Klein Velderman en sprak zijn waardering en dank uit richting Jarno, die zeker de laatste maanden de drijvende kracht van de startersvereniging was.    
Wethouder Bert Groot Wesseldijk sprak hierna zijn bewondering uit voor de Larense dorpsgemeenschap, die kans ziet om een substantieel deel van het bouwquotum van de gemeente Lochem in te vullen.

Gerda Holterman mocht een donatie van Janssen de Jong Bouw in ontvangst nemen voor de stichting Vrienden van de Kerk, die de financiën voor het onderhoud van de kerk beheert.

Na deze toespraken was het de beurt aan de wethouder en Jarno Klein Velderman om de vlag te hijsen op de nok van het dak van een van de woningen.

Tot slot was er in één van de nog te koop staande woningen - 10 van de 13 woningen zijn nu verkocht - pannenbier en kon de woning in zijn huidige staat worden bezichtigd.
Volgens Janssen de Jong Bouw ligt de bouw van de woningen op planning en zullen ze voor de bouwvak worden opgeleverd.

 

ReneBrunsSuper SnackBranjiBranjiBranjiDijkerman