449
Informatieavonden over glasvezel in het buitengebied

Informatieavonden over glasvezel in het buitengebied

geplaatst op 16-02-2018 door Wakker Laorne
Informatieavonden over glasvezel in het buitengebied

Na vele jaren wachten is het de gemeente Lochem is gelukt om een aanbieder te vinden die glasvezel wil aanleggen in het buitengebied van de gemeente. Voorwaarde hiervoor is dat minimaal 50% van de adressen tijdens de vraagbundeling kiest voor de aanleg van glasvezel.

Om deze 50% te halen heeft Wakker Laorne diverse mensen bereid gevonden de rol van ambassadeur te vervullen. Deze ambassadeurs kunnen bewoners van het buitengebied helpen en adviseren over de te maken keuzes. Deze ambassadeurs zijn: Jurik Okma, Marc Oudenampsen, Martin van Ling, Theo Harbers, Herbert Klein Brinke, Frits van Dam, Martijn Jansen, Ernst-Jan Oudenampsen, Laurens Woestenenk en Robbert Haijtink. Namens Wakker Laorne zijn Ellen Dijkman, Ria Schekman en Richard Buitink betrokken bij dit project.

Lange tijd leek het erop dat CIF het glasvezelnetwerk gaat aanleggen. Echter heeft nu ook Delta Infra/KPN zich gemeld bij de gemeente. Dit betekent dat u als inwoner van het buitengebied niet alleen de keuze dient te maken voor glasvezel, maar ook voor welke partij de aanleg verzorgt. Extra keuze voor inwoners is altijd goed, in deze situatie brengt het onduidelijkheid met zich mee. Onderstaand hebben wij de verschillen tussen beide aanbieders weergegeven.

Digitale Stad Lochem (Delta Infra/KPN)

Glasvezel buitenaf (CIF)

Eenmalige afkoop € 1.500,00

Eenmalige afkoop € 1.600,00

Of 60 termijnen van € 29,95 per maand

Of € 12,50 per maand, zonder eindddatum

Nog geen verplichting om een provider uit te kiezen

Bij aanmelding dient een provider te worden gekozen

Keuze uit >10 providers waaronder KPN, XS4all en T-Mobile

Keuze uit 2 particuliere (Caiway en Solcon) en 2 zakelijke providers

Streven: tweede kwartaal 2019 aanleg gereed

Streven: vierde kwartaal 2019 aanleg gereed

 

 

Woont u in het buitengebied dan hebt u de afgelopen dagen een brief ontvangen van Digitale Stad Lochem met daarin een uitnodiging voor één van de informatieavonden.  Hier zullen ook een aantal ambassadeurs aanwezig zijn. De meerderheid van de ambassadeurs heeft een voorkeur uitgesproken voor de aanleg door Delta Infra/KPN.

De eerste bijeenkomst is op 19 februari om 19.30 uur bij Witkamp. De andere bijeenkomsten zijn: 20 feb. De Groene Jager in Barchem, 21 feb. Bousema in Lochem, 22 feb. Het Hart in Eefde.

Binnenkort zal ook Glasvezel Buitenaf bekendmaken wanneer zij de informatieavonden organiseren.

Voor een goede digitale bereikbaarheid is glasvezel cruciaal. Dit belang zal in de toekomst alleen maar groter worden. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk adressen inschrijven. Dan is de kans het grootst dat er glasvezel komt. Dus kom naar de informatieavond(en) en meld u aan bij één van de aanbieders.

DeKortesWoonsfeerGoossensReneBrunsBranjiAdvertentieSuper Snack