395
LochemEnergie houdt wijkactie in Laren

LochemEnergie houdt wijkactie in Laren

geplaatst op 02-04-2017 door Wakker Laorne
LochemEnergie houdt wijkactie in Laren

A.s. zaterdag 8 april is LochemEnergie van 10.00 tot 12.00 uur in Laren. Plaats: bij Aris Frieterie.
Daar staan vrijwilligers klaar om hulp te bieden aan mensen die duurzamer willen wonen. Of het nu gaat om het isoleren van de woning, zelf schone energie opwekken met zonnepanelen of thuis bewuster met energie omgaan; LochemEnergie biedt hulp. 

Zonnepanelen, óók op huurwoningen
In samenwerking met woningcorporatie Viverion is het mogelijk om zonnepanelen op huurhuizen van Viverion te plaatsen. Bewoners hoeven deze niet zelf aan te schaffen maar kunnen deze huren. De huur is (afhankelijk van het aantal zonuren) lager zijn dan de besparing op stroom. Vanaf dag één dus winst. 

Energiecoaches
De aanwezige energiecoaches kunnen adviseren over het bewuster (zuiniger) omgaan met energie in huis. Het is ook mogelijk om een afspraak met hen te maken voor een bezoek aan uw woning voor advies op maat. 1 uur is gratis. Zaterdag kunnen de coaches ook uw energierekening nakijken om te bezien of u kunt besparen. En ze zijn er ook om diegenen op weg helpen die  ingrijpender maatregelen overwegen zoals gevel-, vloer- of dakisolatie.

Elektrische deelauto’s: nu ook in Laren
Met ingang van 15 maart zullen voor alle inwoners van Laren 2 elektrische deelauto’s in de plaats staan: de hele week een tweepersoons Smart en twee dagen per week een vierpersoons Renault ZOE. Mark van Esterik, inwoner van Laren, is contactpersoon. A.s. zaterdag is het mogelijk om alvast een proefrit in een van deze auto’s te maken. Elektrisch rijden is verrassend comfortabel en makkelijk.

BranjiBranjiBranjiBranjiReneBrunsBranji