1173
Mark van Esterik: projectcoördinator laadpalenplan

Mark van Esterik: projectcoördinator laadpalenplan

geplaatst op 21-10-2017 door Wakker Laorne
Mark van Esterik: projectcoördinator laadpalenplan

De gemeente Lochem wil binnen een jaar 24 laadpalen voor elektrische auto’s plaatsen. De vraag naar oplaadpunten zal stijgen door het toenemende aantal elektrische auto’s, zo is de gedachte. De laadpalen zijn vooral bedoeld voor bezoekers en worden daarom met name geplaatst op drukbezochte plekken in de gemeente. Waar mogelijk wordt samenwerking gezocht met geïnteresseerde bedrijven die de laadpalen willen delen. De eerste laadpalen verschijnen nog dit jaar in het straatbeeld. De uitvoering van het plan is uitbesteed aan LochemEnergie.

Een enquête via het burgerpanel van de gemeente Lochem wees uit dat 24% van de inwoners de elektrische deelauto als een goed alternatief ziet voor het openbaar vervoer. LochemEnergie, die zich inzet voor het verduurzamen van de gemeente Lochem, speelt daar uiteraard graag op in. Ze stelde Mark van Esterik uit Laren aan als projectcoördinator van het laadpalenplan.

Mark regelt ook voor Laren de inzet van elektrische deelauto’s:  de twee persoons SMART en de vier persoons Renault ZOE. Zie hiervoor de site www.elektrip.nl

Informatieavonden

Op maandag 23 en dinsdag 24 oktober worden om 19:30 uur voorlichtingsavonden gehouden in het Stadshuus. Dan wordt behalve over de laadpalen ook informatie verstrekt over het elektrisch rijden in het algemeen. 

Meer actuele informatie over de activiteiten van LochemEnergie vindt u in de nieuwsbrief van oktober.

 

GoossensAdvertentieBranjiReneBrunsBranjiBranji