1140
*Nieuw plan voor ‘gat van Laren’?

*Nieuw plan voor ‘gat van Laren’?

geplaatst op 14-07-2015 door Wakker Laorne
*Nieuw plan voor ‘gat van Laren’?

Het wordt tijd voor een passende invulling van het ‘gat van Laren’ aan de Rengersweg, dat al bijna tien jaar de entree van ons dorp ontsiert. Wakker Laorne roept geïnteresseerden in een woning of appartement op het terrein op om zich aan te melden.

In Laren kent iedereen wel de kuil tussen de Welkoop en de dierenartsenpraktijk aan de Rengersweg, in de volksmond ‘het gat van Laren’. Wat eens een bestraat terrein was, ligt er al jaren onverzorgd bij. Dat is een doorn in het oog van omwonenden. De toenmalige eigenaar van het perceel - Viverion - wilde er een appartementencomplex bouwen, maar kreeg geen toestemming van  de gemeente om wonen in de derde bouwlaag te realiseren. Hiermee was het voor Viverion onrendabel om het plan verder te ontwikkelen. Het perceel werd in 2011 verkocht aan Hegeman Bouwontwikkeling in Almelo, die een plan uitwerkte voor vijf starterswoningen. Helaas, de woningen werden niet verkocht en het plan ging in de ijskast.

Opnieuw in gesprek
In een ultieme poging om tot een passende invulling van het perceel te komen, ging de werkgroep Woningbouw en Zorg onlangs opnieuw in gesprek met de gemeente en Hegeman Bouwontwikkeling. Zowel Hegeman als de gemeente staan open voor alle opties. Het realiseren van woningbouw heeft nog steeds de voorkeur. Er zit immers een woonbestemming op het perceel. Besloten werd een oproep te doen om geïnteresseerden voor een woning of appartement in hartje Laren met elkaar in gesprek te brengen.

Meld u aan!
Bent u geïnteresseerd? Meldt u zich dan aan op info@wakkerlaorne.nl. U kunt ook bellen met Jan Scholten, (0573) 400 002. We zullen dan op korte termijn een bijeenkomst organiseren, waarin u uw ideeën kunt ventileren. Hegeman Bouwontwikkeling zal ideeën en woonwensen na de bijeenkomst inventariseren en met een architect bekijken en uitwerken.

Airco HarkinkBranjiDijkermanDeKortesWoonsfeerAdvertentieReneBruns