1498
Ontsluiting ‘t Talma in nieuwe fase

Ontsluiting ‘t Talma in nieuwe fase

geplaatst op 20-12-2017 door Wakker Laorne
Ontsluiting ‘t Talma in nieuwe fase

Er is een nieuw plan voor herontwikkeling van Deventerweg 8 (huidig atelier van Duran) gepresenteerd. Gaandeweg de overlegrondes is gebleken dat er geen consensus kon worden bereikt om te komen tot een nieuw totaalplan voor de panden Deventerweg 4 t/m 8.

Met dit gegeven is Peter Duringhof alleen verder gegaan en uiteindelijk met een nieuw plan gekomen voor herontwikkeling van Deventerweg 8. Het plan past binnen het huidige bestemmingsplan, is kleinschaliger - het omvat 5 mooie, royale, appartementen – en er kan voldoende parkeerruimte op eigen terrein gerealiseerd worden. Het voorziet bovendien in een ontsluiting voor voetgangers van ’t Talma naar de Deventerweg. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van Wakker Laorne in vervulling.
De appartementen zijn alle gelijkvloers. Er komen er drie op de begane grond en twee op de verdieping welke met een lift bereikbaar zijn. De appartementen zullen zowel in de verkoop als in de verhuur worden aangeboden. Indien wenselijk kan er vanuit ’t Talma zorg worden geboden aan de toekomstige bewoners.

De verwachting is dat de bouw van het appartementencomplex in de zomer van 2018 van start kan gaan. Het nieuwe gebouw krijgt de naam “Wevershuis”, waarmee een link gelegd wordt naar de vroegere bestemming van het huidige pand. Vanaf 1850 wordt Wevershuis in de archieven genoemd bij straatnaam/nummering. (Voor 1850 was er nog geen nummering).
Het wevershuis zal waarschijnlijk gebouwd zijn tussen 1840 & 1850. 

Voor meer informatie over de nieuwbouw kunt u terecht bij 

                Contactpersoon: Jeroen Ligtenberg.

                Telefoon: 0546-674015.

 

DeKortesWoonsfeerBranjiAirco HarkinkBranjiBranjiSuper Snack